Gündem

Restoran ve AVM’lere gidenlere önemli duyuru! Karar verildi

Milyonlarca araç sahibi kişiye önemli uyarı geldi. Restoran, AVM ve gece kulüplerine giden vatandaşlar vale ücretleri ile ilgili şikayetlerde bulunmaya başladı. Bunun üzerine Dr. Murat Can’dan alınan bilgilere göre yeni düzenlemeyle vale hizmetinin verilmesi için ‘ruhsat’ şartı olduğunu belirtti.

“RUHSAT SAHİBİ OLMALI”

İnsanların isteğine bağlı olması gereken bu hizmetin, çoğu zaman mecburiyet haline getirilmesi de yaşanan sorunlar arasında öne çıkıyor. İstanbul Kent Üniversitesi Adalet Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Can Pehlivanoğlu, temmuz ayında yürürlüğe giren mevzuatla vale hizmetinin düzenlendiğini, vatandaşın da bu konuda mutlaka bilgi sahibi olması gerektiğini vurguladı.

RESTORAN VE AVM’LERE GİDENLERE ÖNEMLİ DUYURU

Yeni düzenleme ile vale hizmetinin verilmesi için ‘ruhsat’ şartı olduğunu belirten Dr. Murat Can Pehlivanoğlu “Bu hizmetinin verilmesi için öncelikle vale şirketinin ruhsat alması gerekiyor. Aynı zamanda otel, restoran gibi işletmelerin de vale şirketiyle bir sözleşme imzalaması gerekiyor. Dolayısıyla artık valeler, belli bir bölgeyi parselleyerek ‘Ben bu bölgenin valesiyim’ demek yerine, ‘Ben şu otelin, restoranın, alışveriş merkezinin valesiyim’ demeli. Çünkü restorana veya otele gittiğinizde valeler ile işletmeler birbirleriyle bağlantıları olmadığını iddia ediyor. Bu tamamen yanlış bir yaklaşım. Eğer ortada vale hizmeti veren bir şirket varsa hizmeti alan restoran, AVM ya da otel ile bir sözleşme imzalayıp, belediyeye sunmuş olması gerekiyor” dedi.