Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Resmi kurumdan bu gece için Ege’ye flaş uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ege Bölgesini uyardı. Resmi internet sayfası üzerinden açıklama yapan MGM, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Kurum tarafından yapılan değerlendirmede vatandaşlar, Ege’de yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıldılar.

MGM hava durumuna ilişkin son verileri yayınladı. Buna göre, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege, Çanakkale, Antalya çevreleri ile Balıkesir’in batı, Burdur’un doğu ve Isparta’nın güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Güney Ege kıyıları ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege, Çanakkale, Antalya çevreleri ile Balıkesir’in batı, Burdur’un doğu, Isparta’nın güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Güney Ege kıyıları ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısı ile Trabzon ve Giresun çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kıyı Ege’de yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batısında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güneyli yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA 8°C, 18°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
EDİRNE 9°C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
İSTANBUL 12°C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
KOCAELİ 15°C, 19°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 5°C, 11°C
Çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu
DENİZLİ 10°C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
İZMİR 13°C, 16°C
Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MUĞLA 9°C, 14°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta’nın güney, Antalya ve Burdur’un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Antalya merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına olarak (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.
ADANA 12°C, 19°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
ANTALYA 14°C, 17°C
Çok bulutlu, doğu ilçelerinde kuvvetli, il merkezi ile batı ilçelerinde çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
HATAY 8°C, 14°C
Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
MERSİN 12°C, 19°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölgenin kuzeybatısı ile Konya ve Karaman çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatısında güneyli yönlerden kuvvetli (50-80 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
ANKARA 7°C, 12°C
Çok bulutlu, akşam saatleri ile yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu
ÇANKIRI 2°C, 9°C
Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazar) öğle saatlerinde yağmurlu
ESKİŞEHİR 4°C, 14°C
Çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu
KONYA 5°C, 13°C
Çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölgenin batısının yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU 3°C, 12°C
Çok bulutlu, akşam ve yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu
DÜZCE 6°C, 16°C
Çok bulutlu, akşam saatleri ile yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu
KASTAMONU 2°C, 8°C
Çok bulutlu
ZONGULDAK 10°C, 18°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Trabzon ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına olarak (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.
AMASYA 4°C, 14°C
Çok bulutlu
ÇORUM 4°C, 15°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu
SAMSUN 11°C, 18°C
Çok bulutlu
TRABZON 13°C, 18°C
Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Kars çevreleri ile yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısının yağmurlu, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ERZURUM -5°C, 4°C
Çok bulutlu
KARS -4°C, 2°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı
MALATYA 3°C, 7°C
Çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu
VAN -2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin (Siirt hariç) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR 3°C, 12°C
Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu
GAZİANTEP 4°C, 10°C
Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı
SİİRT 5°C, 11°C
Çok bulutlu
ŞANLIURFA 8°C, 13°C
Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı