Kamu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için birçok ile uyarıda bulundu!

Çok sayıda ile bugün için kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarılar, kurum sosyal medya hesabından vatandaşlar ile paylaşıldı. Yapılan paylaşımlarda, “Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerini vatandaşlar ile paylaştı. Yapılan açıklamalarda çok sayıda ilde meydana gelecek kuvvetli rüzgar ve yağışa karşı dikkatli tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

MGM uyarılarında şu ifadeler kullanıldı:

Yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana ve Mersin’in kuzey, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; batı ve güneybatı yönlerden Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.