Ekonomi

Resmi Gazete’de yayımlandı: O üründe Ekim ayına kadar vergi sıfırlandı!

20 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 'İthalat Rejimi Kararına Ek Karar'lar kapsamındaki tekstil, konfeksiyon, deri, ayakkabı ve benzeri ürünlerde uygulanan ilave gümrük vergileri hakkındaki Cumhurbaşkanı kararında değişiklik yapılmasına karar verildi. 30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik kararı ile birlikte maske kumaşı ithalatında yüzde 20 olan ilave gümrük vergisi oranı sıfırlandı. Ayrıca Türkiye’de üretimi bulunmayan 125 ürünün vergileri bugünden itibaren düşürülecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından maske üretiminde girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme 30 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre maske üretiminde kullanılan kumaşların gümrük vergisi yüzde sıfıra indirildi.

1 Ekim tarihine kadar geçerli olacak indirimin maske üretiminde kullanılan “melt blown” kumaşlarda geçerli olduğu öğrenildi.

Bugünden itibaren vergileri düşürülecek

Ayrıca sanayicinin girdi maliyetlerini azaltmak, rekabet gücünü desteklemek ve nihai ürün fiyatlarını düşürmek amacıyla Türkiye ve Avrupa Birliği’nde (AB) üretimi olmayan girdi mahiyetinde ham madde ve ara mamullerde uygulanan gümrük vergileri AB ile eş zamanlı düşürüldü.

Türkiye’de üretimi bulunmayan 125 özel tanımlı ürünün gümrük vergileri bugünden itibaren düşürülecek.