EkonomiGündem

Resmi Gazete’de yayımlandı: Elektrik fiyatlarına düzenleme geldi!

Resmi Gazete’de yayımlandı! Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) spot elektrik tavan fiyatlarına ilişkin düzenleme kararı aldı. Karar doğrultusunda tavan fiyat yükseltildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre Gün Öncesi Piyasası ve Dengeleme Güç Piyasasında, tavan fiyat 2 bin 750 liraya yükseltildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından alınan karar resmen yürürlüğe girdi. Buna göre ilgili piyasalarda bugüne kadar 2 bin 500 TL olarak uygulanan azami fiyat limiti, bugünden itibaren 2.750 TL olarak uygulanacak. Asgari fiyat limiti ise 0 TL olacak. Uygulama süresince herhangi bir şekilde azami fiyat azaltma işlemi de uygulanmayacak.

EPDK’YE YETKİ VERİLDİ

Diğer yandan geçtiğimiz aylarda borsadaki enerji fiyatlarının maliyet bazlı fiyatlandırılmasına ilişkin EPDK’ye yetki verilmişti. Bu şekilde elektrik üretim maliyetleri düşen ve talebin arttığı ithal ya da yerli kömür, güneş, rüzgâr, hidroelektrik, jeotermal gibi elektrik üretilen alanlara tavan fiyat uygulanması kararı alınmıştı. Ancak EPDK bu yetkiye 6 ay boyunca sahip olacak.