Genel

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bakanlığa personel alınacak! İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’deki karara göre İçişleri Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi tarafından sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli 7 bilişim personeli alınacak

Yayımlanan ilanda İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nde istihdam etmek üzere sözlü ve yazılı başarı sırasına göre 7 sözleşmeli bilişim personelinin alınacağı ifade edildi.

Proje mimarıyla kıdemli iş zekası, iş zekası, sistem, siber güvenlik uzmanları ve kıdemli sistem uzmanları olarak istihdam sağlanacak personele, brüt aylık sözleşme ücret tavanının 2-5 katı arasında maaş sağlanacak.

Başvurularını adaylar e-Devlet üzerinden İşe Alım Kariyer Kapısı üstünden 15-22 Kasım tarihlerinde yapabilecek.

En çok 10 aday sınava çağrılacak

Başvuruların incelenmesi neticesinde genel ve özel şartları taşıyanlardan, KPSS puanının yüzde 70’i ile yabancı dil puanının yüzde 30’unun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puan alandan başlanarak her bir unvan için en fazla 10 aday yazılı sınava çağırılacak.

Eğer adayın KPSS puanı yoksa KPSS puanı 70 olarak, yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin puanı ise sıfır olarak değerlendirilecek.

Sonuçlar web sitesinde paylaşılacak

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 26 Kasım’da, İçişleri Bakanlığının resmi internet adresinden ilan edilecek. Adaylar, sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görebilecek.

Sınav soruları, adayların başvurduğu pozisyonun teknik ve özel şartlarında belirtilen tüm konuları içerisine alacak. Yazılı sınav 9 Aralık’ta İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek. Sınav saati, yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesiyle yayınlanacak.

Sözlü sınav ise 16 ve 17 Aralık’ta İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılacak.

En az 70 puan almak zorunlu

Yazılı sınav neticesinde 100 puan üzerinden 70 veyahut daha çok puan alan adaylar sözlü sınava çağrılacak. Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak için 100 puan üzerinden en az 70 puanın alınması şart olacak.

İki sınav sonucunda notların aritmetik ortalaması alınarak adayların başarılı olma dereceleri tespit edilecek. Nihai başarı derecelerine göre adaylar yedek ve asil olarak sıralanacak ve kontenjan sayısı kadar adayla sözleşme gerçekleştirilecek.

Hacettepe Üniversitesi 45 sözleşmeli personel alacak

Hacettepe Üniversitesi 7 sağlık teknikeri, 10 hemşire, 18 büro ve destek personeliyle 10 koruma görevlisi olmak üzere toplamda sözleşmeli 45 personel istihdam edecek.

İstenilen belgelerle ilan tarihi itibarıyla adayların 15 gün içinde Hacettepe Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na şahsen müracaatları istenecek.

Yapılacak olan başvuruda, lisans mezunu olanların 2020 senesi KPSS sınavından KPSSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, lise veya dengi mezunları için ise KPSSP94 puan türlerine bakılacak.

Başvuru tarihini takiben, KPSS puan sıralaması dikkate alınacak ve en geç 7 gün içinde Hacettepe Üniversitesi’nin sayfasında yayımlanacak.