Gündem

Resmen duyuruldu: Tüm seferler iptal edildi!

Corona virüsü salgını nedeniyle 81 ilde tam kapanma kararı alındı. Ramazan Bayramı sonuna kadar uygulanacak yasak nedeniyle İDO flaş bir açıklamada bulundu. Resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamada, 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasındaki tüm biletli hat seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

İstanbul Deniz Otobüslerinden (İDO) biletli hat seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

İDO tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tam kapanma kararı nedeniyle 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasındaki tüm biletli hat seferlerimiz iptal edilmiştir. İptal olan seferler için fiyat farkı ödemeden değişiklik yapılabilecek. Tam kapanma süresince Eskihisar-Topçular feribot seferleri ise devam edecek.”

İDO tarafından biletli hat seferinizin iptal edilmesi durumunda yapılması gerekenler

İster basılı ister internet ortamında olsun her tür bilet için ücret farkı ödemeden değişiklik yapabilirsiniz. Dilerseniz biletinizi iptal edip kesintisiz iade alabilirsiniz.

Bilet değişikliği yapmak isterseniz, sefer iptalinden sonra 72 saat içerisinde değişikliği yapmanız gereklidir. 72 saat içerisinde işlem yapmamanız durumunda biletiniz otomatik olarak iptal edilerek kesintisiz olarak ücret kredi kartınıza iade edilecektir. (Bu işlem internetten, mobil uygulama kanalıyla veya 0850 222 44 36 Çağrı Merkezi’nden satın aldığınız biletler için geçerlidir.)

Biletinizi ido.com.tr , mobil uygulama ya da 0850 222 44 36 Çağrı Merkezi’nden satın aldıysanız biletin değişikliği için:

https://www.ido.com.tr/bilet-degisikligi sayfasından ya da 0850 222 44 36 Çağrı Merkezi’nden işleminizi yapabilirsiniz.

Biletinizi ido.com.tr , mobil uygulama ya da 0850 222 44 36 Çağrı Merkezi’nden satın aldıysanız biletin iptali için:
https://www.ido.com.tr/bilet-iptali sayfasından ya da 0850 222 44 36 Çağrı Merkezi’nden işleminizi yapabilirsiniz.
Gişe ve acente aracılığıyla nakit veya kredi kartı ile satın alınan biletlerin, sefer iptal durumunda iadesi için 1 ay içerisinde, değişiklik için ise 7 gün içerisinde herhangi bir gişe ve acenteye başvurulması gerekir.

Önemli Uyarı:

Eğer gidiş-dönüş bilet satın alındıysanız, gidiş seferiniz İDO tarafından iptal edildiyse , dönüş seferiniz iptal olmaz. Bu durumda dönüş seferinizdeki biletinizde değişiklik yapmak ya da iptal etmek isterseniz:

ido.com.tr ,

0850 222 44 36 Çağrı Merkezini arayarak,
info@ido.com.tr adresine talebinizi ileterek işleminizi yapabilirsiniz.