GündemKamu

Resmen duyuruldu: e-Devlet üzerinden yılda 24 kez ve ücretsiz alınabilecek!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, e-Devlet kapısı üzerinden ücretsiz olarak sunulan Kredi Limit – Borç Bilgileri ile Çek Raporu’nun güncellediğini duyurdu. Buna göre rapor e- Devlet sitesi üzerinden günde 1, ayda 4, yılda 24 sayıda ve ücretsiz alınabilecek.

www.turkiye.gov.tr ve e-Devlet kapısı mobil uygulaması üzerinden ücretsiz olarak sunulan Kredi Limit – Borç Bilgileri ile Çek Raporu güncellendi. Konu hakkında Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İçeriği zenginleştirilerek, Risk Merkezi Raporu adıyla sunulmaya başlanan Rapor içeriğine yeni bilgiler eklenmiştir. Aylık verilerle hazırlanan kredi limit ve borç bilgileri yeni raporla günlük veriler üzerinden oluşturulacaktır. Raporla;

Kredi limit ve borç bilgileri,

Çek ve senet bilgileri,

Bireysel kredi başvuru bilgileri

Kamu ihale yasaklılık bilgileri

T.C. Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla Risk Merkezi’ne elektronik ortamda bildirilen çek yasaklama ve kaldırma karar bilgileri

Gecikmeli telefon ve internet fatura bilgileri izlenebilecektir. Rapor, günde 1, ayda 4, yılda 24 sayıda ve ücretsiz olacaktır.