EkonomiGündem

Resmen açıklandı: O çalışanlara da ek ödeme yapılacak!

Ödemelerle ilgili açıklama geldi. Ek ödeme kararı alındı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline ek ödeme yapılacağını duyurdu.

Yüz binlerce kişiye ek ödeme müjdesi geldi. YÖK Başkanı Erol Özvar, ek ödeme müjdesini duyurdu. Buna göre, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline ek ödeme yapılacak.

Özvar’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

Sağlık Bakanlığı’nın 12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Erdogan’ın talimatıyla, söz konusu iyileştirmelere matuf olarak yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği hâlinde bir yasal mevzuat çalışması başlatmıştır. Düzenlemenin yapılmasıyla birlikte, güncellenmiş hâliyle döner sermaye ek ödemesi uygulamasından, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim elemanlarımız da yararlanacaktır.