Ekonomi

Renault, indirimli araç satışına başladığını duyurdu! O modeller yüzde 0 ÖTV ile satışa sunulacak! 2022 Renault araç fiyatları

Geçtiğimiz yılın sonlarında yaşanan dolar kuru ve altın piyasası artışları, otomotiv sektörünü direkt olarak etkilemişti. O dönem içerisinde nerede ise yüzde 50’nin üzerinde zamlanan ikinci el araç fiyatları ve sıfır kilometre araç fiyatları, vatandaşların araç sahibi olma hayallerinin suya düşmesine sebep olmuştu.

2022 yılına girilmesi ile birlikte geçtiğimiz yılın olumsuz etkilerine ek olarak, çip krizi sorunu da eklendi. Ayrıca yeni hafta itibari ile Rusya- Ukrayna savaşının resmen başlamış olması da piyasaların tekrar yükseliş trendine girmelerine sebep oldu. Hem küresel piyasalarda hem de diğer siyasi durumlarda yaşanan olumsuz gelişmeler, vatandaşların araç fiyatlarında yapılmasını bekledikleri indirimlerin ertelenmesine sebep oldu.

Otomotiv sektörüne direkt olarak etki eden tüm bu olumsuz gelişmelerden sonra Renault, uygun fiyatlı araç sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirecek yeni bir kampanya geliştirdiğini duyurdu. Renault’un geliştirmiş olduğu kampanya içerisinde bazı araçların yüzde 0 ÖTV karşılığında satılmasına, bazı araçların ise indirimli olarak satışa sunulmasına karar verildi.

Yeni Taliant Joy ÖTV’den Muaf!

Renault’un şubat ayı içerisinde araç satın almak isteyen vatandaşlar için geliştirmiş olduğu özel kampanyada, 2021 model Taliant Joy’un yüzde 0 ÖTV ile satışa sunulmasına karar verildi. İlgili ÖTV muafiyeti şartlarını sağlayan vatandaşlar için aracın anahtar teslim fiyatı, 203 bin 500 TL olarak belirlendi. Renault, aracın satış fiyatına kasko ve sigorta bedellerinin dahil olmadığını belirtti.

25 Bin TL’lik Fiyat İndirimi!

Renault, şubat ayı kampanyalarını yalnızca ÖTV indiriminden yararlanabilecek olan vatandaşları düşünerek değil, araç sahibi olmak isteyen tüm vatandaşları düşünerek bir geliştirmiş olduğunu gösterdi. Firma, bazı araç modellerinin satış fiyatlarında yapacak olduğu indirimleri şu şekilde bildirdi:

  • 2021 Model Captur: 25 bin TL indirim
  • 2021 Model Zoe: 50 bin TL indirim

Uygun Faiz Oranlı Kredi İmkânı!

Renault şubat ayı içerisinde 2021 model Express Van Joy satın almak isteyen vatandaşlar için yüzde 0,99 faiz oranlı kredi kampanyası geliştirdiğini duyurdu. 100 bin TL’lik kredi taleplerinin örnek hesaplama tablosu şu şekilde yayınlandı:

  • Vade sayısı: 12 ay
  • Aylık taksit: 9.015 TL