Ekonomiİzmir Haberleri

Ramazan pidesi fiyatları belli oldu! İzmir’de pide fiyatı ne kadar?

Ramazan ayına günler kala en çok merak edilen pide fiyatları belli oldu. Ramazan pidesinde gramajına ve illere göre farklı fiyatlar uygulansa da ortalama 4 lira olacak. Geçen yıl İzmir’de ise 300 gram pide 3 liradan satılıyordu. Bu sene ise 250 gram pide 3 liradan satılacak.

İzmir Fırıncılar Odası ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin imzasıyla, ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. Yayınlanan fiyat tarifesine göre bu sene İzmir´de 250 gram pide 3 liradan satılacak. Tek tip satılacak Ramazan pidesinin tarifesi, 12 Nisan 2021 Pazartesi tarihinden itibaren geçerli olacak.

İSTANBUL’DA PİDE FİYATI BELLİ OLDU

İllerde uygulanacak Ramazan pidesi fiyatları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Edindiğimiz bilgilere göre; İstanbul’da bu yıl 365 gram sade pidenin fiyatı 4 lira olarak belirlendi. 365 gram yumurtalı ve susamlı pidenin fiyatı ise 5 lira olacak. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da 350 gram sade pide 3 lira, yumurtalı susamlı pide 3.50 liradan satılmıştı. Gramaj farkı da dikkate alındığında İstanbul’da pideye yaklaşık yüzde 28 zam yapılacağı anlaşılıyor.