Genel

Ramazan Davulcusu Nasıl Olunur? Ramazan Davulcusu Ne Kadar Maaş Alır? Ramazan Davulcusu Olma Şartları

Ramazan ayında sahurların vazgeçilmezi haline gelen davulcuların maaşlarının yanı sıra ramazan davulcusu olma şartları ile ramazan davulcusu olmak için istenen evraklar merak ediliyor.

PEKİ RAMAZAN DAVULCUSU NASIL OLUNUR?

Ramazan davulcuları gece sahur vaktinde görev yapar ve mahallede sokak ve caddeleri gezerek davul çalar.

Görevleri oruç tutan insanları sahura kaldırmaktır ve bu görevi üstlenmektedirler.

Türkiye’de ramazan ayında ramazan davulcusu olmak için detaylar merak ediliyor. Ancak Ramazan davulcuları büyük özenle seçiliyor. Bu nedenle detaylar şöyle…

RAMAZAN DAVULCUSU OLMAK İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR?

Ramazan davulcusu olmak istiyorsanız bulunduğu il veya ilçe belediyesine başvuru yapın.

Ancak ilk olarak mahalle muhtarınıza giderek uygundur yazılı belge almanız zorunludur. Söz konusu yazılı ile beraber yanınızda bulundurduğunuz ikamet belgesi, sabıka kaydı ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile 2 adet fotoğraf ile ilçe belediyelerine başvuru yapmanız zorunludur.

Daha sonra ramazan davulcusu olarak görev yapıp, yapmayacağınız hakkında karar verilmektedir ve lehinize bu karar hakkında belge verilir.

RAMAZAN DAVULCUSU NE KADAR MAAŞ ALIR?

Ramazan davulcusu olmak isteyenler göreve başlamalarıyla beraber bulundukları bölgeye göre ramazan ayı süresince 5 Bin tl ile 10 bin tl gelir kazancı sağlarlar.

Ancak bu rakam mahalle ve bulunan bölgeye göre farklılık göstermektedir. Kısacası köy ve şehire göre farklılıkta gözle görülebilir şekilde anlaşılmaktadır.

Bir yanıt yazın