Gündem

Ramazan Bayramı’nda kuaförler ve berberler açık olacak mı?

Corona virüsü salgınında Türkiye’de her gün binlerce kişi hastalığa yakalanıyor. Bu nedenle Ramazan ayında yeni kısıtlama kararları alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, güzellik merkezi/salonları 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar faaliyetlerini durdurdu. Peki, Ramazan Bayramı’nda kuaförler ve berberler açık olacak mı?

Artan vaka sayıları nedeniyle bir çok yeni kısıtlama kararı alındı. 81 ile gönderilen genelgede Halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi/salonları, hamam ve saunalar, lunaparklar ve tematik parkları,- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi yerlerin 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak faaliyetlerine ara vereceği belirtildi. Bu nedenle vatandaşlar Ramazan Bayramı’nda kuaför ve berberlerin açık olup olmayacağını merak ediyorlar.

Kuaför ve berberler açık mı?

Kısmı kapanmada berber ve kuaförler çalışmaya devam ediyorlar. Bu işletmeler hafta içi 07.00-18.00 saatleri arasında faaliyet gösteriyorlar. Ancak işletmelerin Ramazan Bayramı’nda açık olup olmayacağına ilişkin olarak henüz bir açıklama yapılmadı.