Gündem

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan ayı kaç gün sürecek? Kadir gecesi hangi gün?

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı 6 Mayıs’ta başlıyor. Ramazan-ı şerifin yaklaşması ile en çok merak edilen konuların başında sahur, imsak ve iftar vakitleri geliyor. İlk sahura 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kalkılacak. İşte herkesin merak ettiği soruların cevabı;

İlk sahur saat kaçta?

İzmir’de sahur vakti: 04.28, iftar vakti: 20.14

İstanbul’da ilk sahur 04.09’a kadar, ilk iftar ise 20.12’de gerçekleşecek. 

Ramazan ayı kaç gün sürecek?

Bu yıl Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29’uncu gününün akşamı görüleceği için 29 gün sürecek.

Ramazan ayının önemi

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar.

Kadir gecesi

Müslümanlara Kur’an’ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi bu ayın içindedir. Hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir. Kadir gecesi ile ilgili Kur’an’ın 97. süresi olan Kadir Suresinin ilk üç ayetinde Şüphesiz, biz O’nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır denmektedir.

Kadir gecesi hangi gün?

Kadir Gecesi bu yıl 31 Mayıs 2019 gününü 1 Haziran’a bağlayan gece idrak edilecek.

Ramazan ayında neler yapılır?

Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah’ın rızasının kazanılacağı bir mevsim. Bu ayda Hz. Muhammed’in (S.A.V) müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı:

* Oruç tutmak

* Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

* Kur’an okumak

* Namazları cemaatle kılmak

* Sahur yapmak

* İftar ettirmek

* Kadir Gecesini aramak

* Sabretmek

* İhsan ve ikramda bulunmak

* Tövbe etmek

* Cenneti istemek

* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

* Ramazan umresi yapmak

* Açları doyurmak

Oruç süresi kaç saat?

Oruç, Müslümanların sabah imsak vaktinden akşam güneş batana kadar midesini yiyeceklerden, dilini sudan, tüm duyu organlarını haramdan uzak tuttuğu bir ibadettir. Ramazan boyunca Müslümanlar gün içinde oruç tuttukları gibi, ibadet dolu da bir ay geçirirler. 2019’da Türkiye’de Ramazan Ayı boyunca ortalama oruç süresi 16,5 ile 17 saat arasında olacak.

.

Bir yanıt yazın