Ekonomi

Ramazan ayı meyve ve sebze fiyatları! Domates, biber, soğan, et, tavuk, salatalık ne kadar?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte vatandaş sofra hesabı yapmaya başladı. Ramazan ayında meyve sebze ve temel gıda ürünlerinin fiyatları nasıl şekillendi? İşte detaylar…

İZMİR’DE KEMERALTI’NDA ALIŞVERİŞ ZAMANI

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’a girilirken vatandaşlar sahur ve iftar alışverişleri için çarşı ve pazarlara akın etti. İzmir’de Kemeraltı Çarşısı’nda hareketlilik artarken, tezgahlarda en çok hurma ve tavuk satışları ilgi gördü

RAMAZAN YOĞUNLUĞU

Vatandaşlar yarın başlayacak Ramazan ayına hazırlık amacıyla alışveriş için İzmir’in Kemeraltı Çarşısı’na akın ederken, esnafın da satışlar sayesinde yüzü güldü. İzmir’de Ramazan ayına girilirken, iftar ve sahur için alışverişe çıkan vatandaşlar çarşı ve pazarlara akın etti.

Özellikle Kemeraltı’ndaki Havra sokağında hareketlilik en üst noktaya ulaştı.

HURMANIN FİYATI EL YAKIYOR

Rahmet ve bereket ayı olarak da adlandırılan Ramazan’da en çok rağbet gören ürün hurma oldu. Geleneksel olarak oruç açılırken en çok tercih edilen ve Kur’an-ı Kerim’de de ismi geçen hurmanın fiyatlarının çeşitlerine göre değişiklik gösterdiği görüldü. En ucuz hurmanın kilosu 12 lira iken, en pahalı hurmanın kilosu 76 liraya kadar yükseliyor.

ET PAHALI, RABET TAVUĞA…

Hurmadan sonra çarşıda en çok rağbet edilen yiyecek tavuk oldu. İftar sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden olan tavuğun fiyatları kanat 17 lira, but 13 lira, göğüs 13 lira, bonfile 18 lira, pirzola 14 lira, baget ise 18 lira olarak dikkat çekti.

BALIK SATIŞLARI AZALDI

Ramazan ayı alışverişinde balığa olan ilginin diğer ürünlere kaydığını söyleyen balıkçı esnafı, satışların düştüğünü söyledi. İnsanların bu ayda genellikle balık yerine tavuğu tercih ettiğinin altını çizen balıkçılar, düşüşün normal olduğunu dile getirdi. Tezgahlarda en çok satılan balık olan sardalyenin kilosu 10 lira iken, gopes 15 lira, hamsi 15 lira, uskumru 20 lira, çipura 22 lira ve levrek 20 liradan satıldı.

SEBZE VE MEYVE FİYATLARI NE KADAR?

Domates:………… 4 TL
Salatalık:…….3.5 TL
Kabak:……………. 5 TL
Patlıcan:………..7 TL
Barbunya:……….. 6 TL
Taze Fasulye:.. . 8 TL
Kiraz:……………. 18 TL
Erik:……………15 TL
Muz:…………….. 10 TL
Armut:………….. 8 TL
Limon:……………. 6 TL
Elma:………….3.5 TL
Soğan:……………. 5 TL
Patates:…………6 TL

Bir yanıt yazın