Gündem

Rahşan Ecevit'in son arzusu: Önder Aksakal açıkladı!

Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi’nin kurucusu ve ilk başkanı olan önemli siyaset insanı Rahşan Ecevit hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık durumu iyi olmayan Ecevit 17 Ocak akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. DSP’nin kurucusu önemli siyaset insanı, Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye desteğini açıklamıştı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal açıklamasında Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit arasındaki sevgi bağına değinirken son arzusunu şu şekilde açıkladı: “Bülent Ecevit vefat ettiğinde kendisine özel bir mezar yeri tahsis edilmişti. Fakat o günkü şartlarda devlet mezarlığında defnedilmişti. Biz de bu noktada Sayın Cumhurbaşkanına talebimizi ilettik.Rahşan Ecevit ile Bülent Ecevit’in aynı yerde yatmaları için gerekli yasal prosedürlerin işletilmesi için Sayın Cumhurbaşkanı’ndan destek bekliyoruz.” 

DSP’nin kurucusu ve eski genel başkanı Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliğinden bugün hayatını kaybetti. Türk siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan Rahşan Ecevit’in son arzusu ortaya çıktı.

CNN TÜRK ekranına bağlanan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal yaptığı açıklamada, “Rahşan Ecevit’in En büyük arzusu Bülent Ecevit ile aynı kabirde yatabilmekti. Bülent Ecevit ile ayrılmaz bir sevgisi vardı. Buradan karar alacak olan Cumhurbaşkanı ve hükümetimiz. Onlar da bunu uygun görürse Bülent Ecevit ile aynı yerde gömülmesi talebimiz var.” ifadelerini kullandı.

Ecevit çiftinin sevgi timsalı olduğunu aktaran Aksakal, “Ele ele sevgi diyerek, siyasete girdiler. Türkiye’ye ve Türk siyasetine sevgiyi aşılayan iki insandı.” açıklamasını yaptı.

Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit’in yan yana defnedilmek istediğini vurgulayan Aksakal, “Bülent Ecevit vefat ettiğinde kendisine özel bir mezar yeri tahsis edilmişti. Fakat o günkü şartlarda devlet mezarlığında defnedilmişti. Biz de bu noktada Sayın Cumhurbaşkanına talebimizi ilettik. Rahşan Ecevit ile Bülent Ecevit’in aynı yerde yatmaları için gerekli yasal prosedürlerin işletilmesi için Sayın Cumhurbaşkanı’ndan destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın