Gündem

Radara yakalanmam demeyin: 24 Bin 125 araç …

Türkiye’de araç kullanan herkesi ilgilendiriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada 24 Bin 125 araç/ sürücüye işlem uygulandığı bildirildi.

EGM açıklamasına göre, 12-14 Kasım 2022 tarihleri arasında radarla hız denetimleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda 24 Bin 125 araç/ sürücüye hız ihlalinde bulunduğu için işlem yapıldı.

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenlerinin ilk sırasında “aşırı hız” gelmektedir. Ülkemizde 2021 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde %38’inin hız kuralının ihlal edilmesi şeklinde gerçekleştiği anlaşılmaktadır.

Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla 12-14 Kasım 2022 tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı hız denetimleri gerçekleştirildi.

Denetimlerde, 24.125 araç/sürücünün hız ihlalinde bulunduğu tespit edilerek işlem yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.