Kamu

QNB Finansbank’ta parası bulunanlar için açıklama yapıldı!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş bankacılık hizmetlerinden faydalanıyor. Ancak vatandaşlar banka hesaplarında bazen işlem yapmayabiliyorlar. Bu kapsamda QNB Finansbank yazılı açıklama yaptı. Banka tarafından yapılan açıklamada, 2021 ve 2022 Yılların da Zamanaşımına Uğrayacak Yatırım Hizmetleri Ve Faaliyetlerinden Kaynaklanan Emanet Ve Alacak Listesinin yayınlandığı bildirildi. Zamanaşımı listesinde bulunanların banka şubesine ziyarette bulunması gerekiyor.

QNB Finansbank resmi internet sayfası üzerinden müşterileri için açıklamada bulundu. Banka açıklamasına göre 10 Yıllık Zamanaşımına uğrayacak hesapların listelendiği bildirildi.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83 üncü maddesi uyarınca; bankalar nezdindeki yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklardan, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tâbidir.
27/02/2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği” (Yönetmelik) uyarınca, Yatırım kuruluşları bir sonraki yıl içerisinde zamanaşımına uğrayacak olan hesapların sahiplerini, on yıllık zamanaşımı süresi dolmadan önce ilgili yatırım kuruluşuna başvuruda bulunmadıkları takdirde, hesaplarının Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredileceği hususunda içinde bulundukları yılın Nisan ayının başından bir sonraki takvim yılının sonuna kadar liste halinde kendi internet sitelerinde ilan etmesi gerekmektedir.

Bu itibarla, aşağıdaki listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin; on yıllık zamanaşımı süresi dolmadan, gerçek kişi ise; kimlik belgeleri ile, tüzel kişi ise; yetki belgeleri ile bankamıza hak sahipliğini ispatlayan bilgi ve belgelerle başvurmamaları halinde; Kanun gereği zamanaşımına uğramış olan yatırım hizmet ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacakları ile bunlara bağlı faiz ve diğer getirileri Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredilecektir.