Ekonomi

QNB Finansbank banka hesabı olanlar: Bu listede isminiz varsa şubeye koşun!

QNB Finansbank hesabı olanlar için bankadan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 2021 ve 2022 Yılları içerisin de 10 Yıllık Zamanaşımına Uğrayacak Emanet Ve Alacakları Gösteren Müşteri Listesi’nde yer alanların şubeye gitmesi gerektiği bildirildi. Şubeye başvuruda bulunmayanların yatırım hizmet ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacakları ile bunlara bağlı faiz ve diğer getirileri Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredileceği açıklandı.

QNB Finansbank zamanaşımına uğrayacak hesapları listeledi. Buna göre zamanaşımı listesinde ismi bulunanların vakit kaybetmeden şubeye başvuruda bulunması gerekiyor.

Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredilecek

Banka konu hakkındaki açıklamasında, “Listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin; on yıllık zamanaşımı süresi dolmadan, gerçek kişi ise; kimlik belgeleri ile, tüzel kişi ise; yetki belgeleri ile bankamıza hak sahipliğini ispatlayan bilgi ve belgelerle başvurmamaları halinde; Kanun gereği zamanaşımına uğramış olan yatırım hizmet ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacakları ile bunlara bağlı faiz ve diğer getirileri Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredilecektir.” İfadelerini kullandı.

27/02/2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği” (Yönetmelik) uyarınca, Yatırım kuruluşları bir sonraki yıl içerisinde zamanaşımına uğrayacak olan hesapların sahiplerini, on yıllık zamanaşımı süresi dolmadan önce ilgili yatırım kuruluşuna başvuruda bulunmadıkları takdirde, hesaplarının Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredileceği hususunda içinde bulundukları yılın Nisan ayının başından bir sonraki takvim yılının sonuna kadar liste halinde kendi internet sitelerinde ilan etmesi gerekmektedir.