EkonomiGenel

PTT’ye gidenler ödemesini alabilecek: İhtiyaç sahibi hanelere destek parası veriliyor!

Hane bazlı verilen devlet ödemeleri açıklandı! PTT’ye giderek alınabilecek ödemelerle birlikte hane bütçeleri nefes alıyor. Bu desteklerden birinin de PTT’den tahsil edilecek elektrik faturası desteği olduğu açıklandı. Elektrik tüketim desteğinin hanelerde yaşayan kişi sayısı bazında yapılacağı duyuruldu.

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Bu destekten faydalanmak isteyen kronik hastalar ise bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Evde yaşayan kişi sayısına göre yapılacak ödeme tutarları ise şöyle:

1-2 kişi: 103 TL
3 kişi: 137,33 TL
4 kişi: 171,67 TL
5 kişi: 206 TL

KİRA YARDIMI DA YAPILIYOR

Diğer yandan hanelere kira yardımında da bulunuluyor. Kira yardım desteğini almak için kira desteği başvurusu yapan kişinin kaldığı hane gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına muhtaç olması gerekiyor.

Kira yardımı alabilmek için bu şartın dışında başvuru yapan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerekiyor. Ayrıca sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan bir kişiye de kira yardımı verilmiyor.