Ekonomi

Başvuran vatandaşlara PTT aracılığı ile aylık 80 TL yardım yapılıyor!

Türkiye’de dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Bu kapsamda elektirik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için PTT aracılığı ile 80 TL’ye varan fatura yardımı yapılıyor. Peki, yardımdan faydalanmak için başvurular nasıl yapılır? Kimler fatura yardımından faydalanabilir? Cevabı haberimizde…

Tüm dünyayı etkileyen corona virüsü ekonomik olarak da ülkelere zarar verdi. Bu kapsamda Türkiye’de dar gelirli vatandaşlar tarafından devlet yardımları daha çok araştırılmaya başlandı. Türkiye’de devlet sadece salgın dönemlerinde değil normal zamanlarda da vatandaşlara çeşitli ödemeler ile destek oluyor. Bu kapsamda dar gelirli ve faturalarını ödemekte zorlanan ailelere 80 TL’ye varan elektrik faturası yardımı yapılıyor. Peki, kimler fatura yardımından faydalanabilir? Yardıma başvurular nereye yapılacak?

Kimler fatura yardımından faydalanabilir?

Fatura yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Yardım için başvuruda bulunan vatandaş PTT tarafından yapılan incelemeler sonucunda onaylanırsa yardımı almaya hak kazanıyor.

Yardıma başvurular nasıl yapılır?

Elektrik faturası yardımından faydalanmak isteyen vatandaşın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıt yaptırması lazım. Kayıt işlemini tamamlayan vatandaşların T.C. kimlikleriyle beraber elektrik faturalarını alarak PTT şubelerine bilgilendirme yapmaları gerekiyor. İhtiyaç sahibinin başvurusu halinde gerekli incelemeler PTT tarafından gerçekleştiriliyor. Eğer vatandaşın destek alması onaylanırsa para ödemesi yapılmıyor, faturadaki ödeme tutarının üzerinden yardım miktarı düşürülüyor.

Kime ne kadar fatura yardımı yapılıyor?

Devlet tarafından faturasını karşılayamayan vatandaşlara verilen destek, aile fertlerinin sayısına ve elektrik miktarına göre hesaplanıyor.
1-2 kişilik evlere aylık 75 kilovasaat- 40 TL
3 kişilik evlere aylık 100 kilovasaat- 53 TL
4 kişilik evlere aylık 125 kilovasaat- 67 TL
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovasaat- 80 TL elektrik faturası desteği verilmektedir.
Kronik rahatsızlığı bulunan ve bu sebeple tıbbi elektrikli cihaz kullanan vatandaşlara, 200 lira elektrik faturası desteği sağlanmaktadır.