EkonomiGenelGündem

PTT’nin 2022 yılı maddi desteği devam ediyor! Kimliğini alan PTT gişesine gitsin

Türkiye’de acil nakit ihtiyacı duyan herkes için PTT’den 2022 yılı desteği açıklandı! Nakit sıkıntısı çeken herkes PTT üzerinden başvurusunu iletebiliyor. Vatandaşlar PTT gişelerine giderek başvurularını iletip ihtiyaç duydukları tutardaki ödemelerini alabiliyorlar. Ayrıca gişeye kadar gitmeden telefonlardan atılacak tek bir kısa mesajla da nakit desteği için başvuru yapılabiliyor. İşte PTT’nin nakit para desteğine dair detaylar…

Nakit sıkıntısı çeken vatandaşa kredi sağlamak üzere Aktifbank ile anlaşma sağlayan PTT bu kapsamda 18 yaşını doldurmuş herkese kredi çekebilme imkanı veriyor. Kredilerde kolay ödeme seçeneklerinin yanı sıra düşük faiz seçenekleri de dikkatlerden kaçmıyor. Üstelik çoğu bankanın aksine kredi notu düşük olan kişiler de bu destekten yararlanabiliyorlar.

PTT’den 2022 Nakit Desteği

Hemen en yakın PTT şubesinden yalnızca gişeye giderek ve T.C. kimlik numarası ibraz edilerek kredi başvuru işlemi yapılabiliyor. Başvuru onay aldığı anda direkt olarak kredi ödemesi yapılabiliyor.

Kredi notuna diğer bankalar kadar dikkat edilmiyor; diğer bankalara borcu olmayan ancak daha önce yaşadıkları sorunlar ile notu 1100 puan ve altına gerileyen kişiler de başvuruda bulunabiliyorlar.

PTT’ye Gitmeden SMS’le Başvuru İmkânı

PTT şubelerine gitmek istemeyen müşteriler ise SMS (kısa mesaj) yoluyla başvurabiliyorlar. Bunun için kimlik numarası ile kredi talebini belirten mesajı 3050’ye gönderen herkes başvurusunu iletebiliyor. Genel olarak 5 dakika içerisinde olumlu ya da olumsuz cevap geliyor. Olumlu olması halinde ise aynı gün banka şubelerinden ya da PTT hesapları üzerinden ödemeler alınabiliyor.