Ekonomi

PTT’den Milyonlarca Emekliye Sevindiren Haber

PTTBank, emekli maaş müşterileri için yeni bir kredi imkanı sunacak. Bu bağlamda 60 aya kadar vade seçeneklerikapsamında bireysel kredi imkanı sunulacak ve krediden yararlanmak isteyenlerin PTT iş yerlerine kimlik belgeleriyle başvurarak kredi başvuru formunu doldurması gerekecek.

PTTBank, Türkiye’de corona virüsünün başladığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana toplam 3,7 milyon adedi konutta teslim olmak üzere 10 milyonu aşkın vatandaşımıza sosyal yardım ödemesi gerçekleştirdi. PTT, emekli maaş müşterileri için de yeni bir karar aldı. Bu bağlamda emekli maaş müşterileri için 60 aya kadar vadesi olan kredi imkanı sağlanacak.

80 BİN LİRAYA KADAR KREDİ

PTTBank, emekli maaş müşterilerine 1250 lira ile 80 bin lira aralığında 60 aya kadar vade seçenekleri ve uygun faiz oranlarıyla bireysel kredi hizmeti de sunacak.

Bu krediden yararlanmak isteyen emekliler PTT iş yerlerine kimlik belgeleriyle başvurarak kredi başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Ayrıca kredi başvurusu onaylanırsa ödeme işlemi aynı gün içinde gerçekleştirilecek.

SMS İLE BAŞVURULAR BAŞLADI

Salgın döneminde başarılı çalışmalarıyla ülkeye hizmete devam eden PTTBank, nakit ihtiyacı olan emekli müşterilerin kredi taleplerini “PTT SMS Kredi” hizmetiyle SMS kanalı üzerinden almaya başladı.

Nakit ihtiyacı olan emekli müşterilerin başvuru yapabilmeleri için PTT yazıp boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik numarası bilgilerini ekleyerek 3050’ye SMS olarak göndermesi gerekiyor. Yapılan başvurunun ardından onay sürecinin tamamlanması ile birlikte kredi tutarları PTT Şirketi nezdindeki PTTBank tarafından başvuru sahibinin hesabına aktarılacak.

“PTT SMS Kredi” hizmeti kapsamında kredi başvuru talepleri yakın zamanda PTT ATM, PTT Mobil ve PTT İnternet Bankacılığı üzerinden de alınmaya başlayacak.