İzmir Haberleri

PTT hangi alanda hizmet verir? İzmir PTT Başmüdürlüğü hizmetleri ana başlıklar altında sıraladı

1840 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde halkımızın hizmetinde bulunan kuruluşumuz, 23.10.2019 tarihi itibariyle 179 başarılı yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşamakta olup, çağdaşlaşmanın bir gereği olarak her geçen gün değişim ve gelişim içerisinde hizmet vermeye devam etmektedir.

Başmüdürlüğümüz sorumluluk sahasında, otomasyona açık 53 merkez, 133 şube , 4 mobil şube ve  30 acente olmak üzere toplam 220 iş yerinde toplam 2490 personel, 414 araç ve 154 PTTMatik ile  PTT hizmetleri verilmektedir.

PTT Hizmetleri ana başlıklar altında sıraladığında;

Kargo, Kurye, PTTCell, KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), Kişisel Pul, E-PTT AVM, Hızlı Tebligat, Birleşik Posta, Mektup, Elektronik Mektup, Posta Kartı, Telgraf ve e-Telgraf, Basılı Evrak Kabul ve Teslimi, Yurt içi – Yurt Dışı Havale ve Posta Çeki Kabulü ve Ödemesi (TL-Döviz), Posta Çeki ve İnteraktif İşlemler, Western Union ve Döviz Bozma İşlemleri, Emekli Maaş ve Sosyal Yardım Ödemeleri, Anlaşmalı Bankaların Kredi Kartı, Bireysel Kredi Tahsilatları, Türk Telekom, GSM Şirketleri, İzsu ve Tedaş Fatura Tahsilatları, İzmirgaz Fatura Tahsilatları, İmar Barışı Tahsilatları, Bankalarla Yapılan Protokoller Gereğince Kredi İşlemleri, Sigortacılık İşlemleri, E-Devlet Şifre Satışı

oluşturmakta ve bu hizmet yelpazemiz daha da genişlemektedir.

Bu kapsamda, yeni hizmetlerimiz arasında ön plana çıkan hizmetlerimiz;

PTTCELL, Mobil iletişim hizmeti alanında oluşturulan yeni marka olarak sektöre giriş yapmıştır. (www.pttcell.com.tr)

KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), Günümüzdeki posta pulunu elektronik ortama taşıyan hizmetimiz, kullanıcılara gönderme zamanı, iletilme zamanı ve okuma zamanı gibi bilgilere ilişkin Hukuken geçerli olacak deliller sunmaktadır. .(www.pttkep.gov.tr)

E-PTT AVM, Türkiye’de bir ilk olan 3 boyutlu sanal alışveriş imkanı sunulmaktadır. (www.epttavm.com)

HGS-(Hızlı Geçiş Sistemi), Otoyol geçişlerinde büyük bir kolaylık sunan hizmetimizle alakalı satış, satış sonrası hizmetler ve yükleme işlemleri yapılmaktadır. (www.hgs.ptt.gov.tr)

PTTKİTAP, Kitap temin edilmesini kolay hale getirip, okunma oranının artırılması amacıyla hizmete sunulmuştur.(www.pttkitap.com)

KİŞİSEL PUL, Pula yeni bir soluk getirilerek, kişiye özel hale getirilmiştir.

KARGOMAT, Kabul esnasında alıcının cep telefonu ve/veya e-mail bilgilerinin alınması şartıyla adreste teslimi sağlanamayan ihbarlı gönderiler veya PTT iş yerinde teslim işaretli gönderilerin 7/24 hizmet veren adreslerine en yakın makinelere bırakılması ve müşterilerimizin bu makinelerden gönderilerini mesai saatleri dışında da kolayca alabilmelerini sağlamaktadır. 

MOBİL PTT: Geniş ürün ve hizmet yelpazemize Mobil Şubelerimiz sayesinde her yerde ulaşabilir, tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-PTT GOV.TR 

E-FATURA: Kağıt fatura ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip, faturaların oluşturulması, gönderilmesi ve saklanmasını sağlayan uygulamadır. 

E-ARŞİV: e-Arşiv uygulaması, faturaların e-Fatura sistemine kayıtlı olmayan mükelleflere ve son kullanıcılara elektronik ortam aracılığı ile gönderilmesini ve saklanmasını sağlayan uygulamadır 

E-DEFTER: e-Defter uygulaması, Türk Ticaret ve Vergi Usul Kanunları kapsamında tutulması zorunlu defterlerin elektronik ortamda; oluşturulması, kaydedilmesi, saklanması ve ibraz edilmesini sağlama hizmetidir. 

E-İRSALİYE: Gelir İdaresi Başkanlığı’nın uygulaması aracılığıyla alıcının posta kutusuna gönderilip, alıcının malları kabul veya red durumunu bildiren yanıtının yine aynı uygulama üzerinden satıcıya iletilmesi süreçlerini kapsayan e-İrsaliye uygulaması, alıcı ve satıcı arasında kapalı devre bir sistemde çalışır. 

E-BİLET: e-Bilet; etkinliklerde ve yolcu taşımacılığında kağıt bilet yerine geçen uygulamadır. Üzerinde mali mühür bulunan bu elektronik belge, doğrulamaya, görüntülemeye, istenen işlenebilir veri formatını taşımaya ve kağıt baskı almaya olanak sağlar. 

SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI: Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, PTT iş yerlerinde engelli vatandaşlarımız için engelli gişeleri ile hizmet vermektedir   

 Hizmet sunduğu alanlarda yeni  ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilmek adına birçok projeyi başlatan PTT A.Ş. yaygın hizmet ağı ve geniş araç filosuyla halkımıza sunulan hizmet kalitesini  yükseltmek adına her geçen gün kendini yenileyerek, gelişen teknolojiye paralel olarak hizmetlerimizin kalitesini, dolayısıyla müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik eğitimli personel ve teknoloji ile desteklenmiş çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu zamana kadar verdiğimiz hizmetler ve yaptığımız projeler, bundan sonra yapacaklarımızın habercisidir. Tüm Dünyada haberleşme ve iletişim alanında yaşanmakta olan baş döndürücü gelişmeleri aynı anda takip ederek uygulamaya koymayı hedefleyen bir kurum olarak 179 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ile hep birlikte Kuruluşumuzu daha da ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız.

Bir yanıt yazın