Gündem

PTT gişelerinden para dağıtıyor mu? Açıklama yapıldı!

PTT “PTT’nin başvuran herkese kredi verdiği, PTT gişelerinden para dağıtıldığı” şeklindeki haberler hakkında açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

PTT internet sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında çıkan kredi ve nakit dağıtıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

PTT tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi

Son günlerce çeşitli internet sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında çıkan “PTT’nin başvuran herkese kredi verdiği, PTT gişelerinden para dağıtıldığı” şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktır.
Vatandaşlarımızı yanıltarak internet sitelerinin giriş sayısını arttırmaya ve bu sayede reklam geliri elde etmeye yönelik bu tür haberlere itibar edilmemesini önemli rica ederiz

Hizmetlerimize ilişkin bilgilendirmeler, resmi internet sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan yapılmakta olup, kredi hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgilere www.ptt.gov.tr internet adresimizden ulaşabilirsiniz.

PTT Kredi İşlemleri Açıklaması:

İşyerlerimize kredi kullanma talebiyle bizzat müşterinin kendisinin nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartıyla başvurması gerekmektedir. Vekaletname ile bir başkası adına kredi kullanılmasına yönelik talepler karşılanmamaktadır.

Kredi işlemlerinde işyerlerimizde bulunan ilgili Bankanın kredi evraklarının doldurulması ve imzalanması gerekmektedir.

Kredi işlemlerinde başvurunun yapılması akabinde tüm kredi değerlendirmeleri ve hesaplamaları Bankalar tarafından yapılmaktadır. Kredi değerlendirme sürecinde Şirketimiz ile herhangi bir bağlantısı olmayan kendisini komisyoncu/aracı olarak tanıtan şahısların ve Şirketimizin herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Kredi işlemleri esnasında kredi tutarlarından kesilen masraflar Bankalar tarafından alınmaktadır. Kredi tutarlarından dosya masrafı ve sigorta masrafı vb. adlar altında kesilen tutarların iadesi konularında ilgili Banka nezdinde girişimde bulunulması gerekmektedir.

Kredilere ilişkin cayma hakkı işlemleri işyerlerimizden yapılmamaktadır. Bu nedenle Anlaşmalı Bankalar adına işyerlerimizden kredi kullanan müşterilerin, kullanmış oldukları kredilerine ilişkin cayma hakkı taleplerini ilgili Bankaya iletmeleri gerekmektedir.