Personel Alımı

PTT gişe memuru olmak isteyenler dikkat: Bu soruların cevaplarına çalışın!

PTT’de çalışmak isteyen vatandaşlar PTT işe alım şartlarını ve alım için yapılan sınavlarda sorulan soruları merak ediyorlar. PTT’de gişe memuru olarak çalışmak için öncelikle, KPSS’den yönetim kurulunca belirlenen baraj puanı aşmış olmak gerekiyor.

PTT, PTT Kargo, PTT AVM ve PTT Müşteri Hizmetleri ve PTT Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere yapılacak personel alımları için heyecan dorukta. Vatandaşlar PTT personel alımlarında başvuru şartlarını ve sorulacak soruları internet sayfalarında araştırıyorlar.

PTT’ye başvuru şartları

Türkiye vatandaşı olmak. Herhangi bir kurum ve kuruluşlara karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşlarından emekli olmamak.

Atanacağı pozisyon için yönetim kurulu tarafından belirtilen öğrenim şartına sahip olmak.

Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda herhangi bir suç ve sakınca durumunun bulunmamış olması.

Daha önce çalıştığı kamu kurum ya da kuruluşlarında disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

KPSS’den yönetim kurulunca belirlenen baraj puanı aşmış olmak.

Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

PTT’de çalışmak isteyenlere sorulan sorular

PTT Genel Müdürlüğünün sınav kılavuzunda soru konularına yer verildi. Buna göre PTT adaylara, Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları, Sözel Akıl Yürütme, Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Türkiye Coğrafyası, Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular, Ölçme becerisi konularında sorular soruyor.

PTT 14 Bin personel alımı

Son olarak PTT’nin 14 bin 200 personel alımı yapacağı öğrenilmişti. Ancak personel alımının ne zaman yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi. Birçok kişi personel alımlarının önümüzdeki Şubat ayına sarkmasını bekliyor.