Ekonomi

PTT emeklilere 60 ay vadeli kredi veriyor! Başvuru nasıl yapılır?

Corona virüsü salgını sürecinde bir çok kamu ve özel banka destek kampanyaları başlattı. Son olarak ise PTTBank emeklilere 60 ay vadeli kredi vereceğini duyurdu. Şimdi emekliler tarafından internet sayfalarında, “Başvuru nasıl yapılır?” sorusunun cevabı araştırılıyor.

Türkiye’de ilk kez 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü nedeniyle kamu bankaları ve özel bankaları çeşitli kredi kampanyaları ile vatandaşa destek açıklamalarında bulundular. Son olarak ise salgın sürecinde 3,7 milyon adedi konutta teslim olmak üzere, 10 milyonu aşkın vatandaşa sosyal yardım ödemesi gerçekleştiren PTTBank emeklilere kredi vereceğini duyurdu. PTTBank müşterisi olan emekliler 60 ay vadeli krediden faydalanabilecekler.

Başvuru nasıl yapılır?

1250 lira ile 80 bin lira aralığında 60 aya kadar vade seçenekleri ve uygun faiz oranlarıyla bireysel kredi PTTBank’a başvuruların nasıl yapılacağı da belli oldu. Maaşlarını PTTBank’tan çeken emekliler kimlik belgeleri ile başvuracakları PTT şubelerinde başvuru formu doldurarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Kredi başvurusunun onaylandığında aynı gün ödeme yapılabilecek.

SMS ile kredi başvurusu

PTTBank emeklilerin kredi taleplerini sms ile de kabul edecek. Mesaj göndererek kredi başvurusunda bulunmak isteyenler, PTT yazıp boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik numarasını girerek 3050’ye gönderebilir. Kredi başvurusunun onaylanması halinde, kredi tutarları PTTBank hesaplarına yatırılacak.