Genelİzmir HaberleriManşet

PTT çalışanı güneş çarpmasından öldü denilmişti! Kırmızıgül yaşıyor

ÖZEL HABER / Didar DEMİRCİ

İzmir Bayraklı’da bulunan Posta İşletim Merkezi’nde (PİM) çalışan postacı Berran Kırmızıgül’ün (42) 24 Temmuz 2023 günü güneş çarpması sonucu hayatını kaybettiği söylentileri, kamuoyunun gündemine bomba gibi düşmüştü. Kırmızıgül’ün durumuna ilişkin son bilgiye egehaber.com ulaştı. Postacı Kırmızı Gül’ün babası Orhan Özer, gazetemize kızı hakkında bilgi vererek, ölüm haberlerine isyan etti. Baba Özer, “Hayattayken öldürdüler. Yalan haberle Türkiye sallandı. Tüm eşim dostlarım aradı, ‘başın sağolsun’ dedi. Ben şok oldum. Ailemiz bu haberlerle perişan oldu. Bunu kim çıkardı, nasıl yaptı, kimden bilgi aldılar? Şok olduk. Kızımın elini elime aldığımda, bu haberlerle ilgili şikayetçi olacağım” diye konuştu.

Kardeşimin şu an bilinci kapalı

Kırmızıgül’ün kardeşi Gökhan Özer de ablasının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Özer, “Şu an bilinci kapalı. Makineye bağlı. Ama iddia edildiği gibi bir beyin ölümü söz konusu değil. Doktora sorduk, beyin ölümü gerçekleşmemiş. İç organlarına bakılmış orada da bir sıkıntı yok. ‘Kronik rahatsızlığı vardı’ diye haberler çıktı. Öyle bir şey de yok, herhangi bir kronik rahatsızlığı da yok. Bekliyoruz. Doktorlar, bu bir süreç diyor. Ameliyatı da çok daha yeni oldu. Bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Sendikadan Kırmızıgül’ün son durumu hakkında açıklama geldi

Başına güneş geçtiği için beyin kanaması geçiren ve öldüğü düşünülen PTT çalışanı Berran Özer Kırmızıgül’ün, hastanede yaşam mücadelesi verdiğini duyurmamızın ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen İzmir 6 Nolu Şube de açıklama yaptı. Sendikadan yapılan açıklamada; Kırmızıgül’ün uyanmasının ne kadar zaman alacağının bilinmediği, uyandıktan sonra el-vücut vs fonksiyonlarının kontrol edilip hasar alan bölgeler varsa tespit edileceği, sonrasında gerekirse fizyoterapi vs tedavi yöntemleri ile sürecin ilerleyeceği aktarıldı. Kırmızıgül’ün ailesinin, ‘Beyin ölümü ve diğer olumsuz yanlış bilgilere’ itibar edilmemesi yönünde görüş bildirdiği belirtildi.

PTT çalışanı Kırmızıgül’e ne olmuştu?

İzmir’de PTT’de çalışan Berran Kırmızıgül, 24 Temmuz 2023 günü dağıtım cihetinde fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi süren Kırmızıgül’ün başına güneş geçmişti. Bu nedenle beyin kanaması geçiren Kırmızıgül, kaldırıldığı hastanede acilen ameliyata alınmıştı. Yaklaşık 3-4 saat süren ameliyatın ardından Kırmızıgül’ün beyin ölümü gerçekleştiğine ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Bunun üzerine İzmir kamuoyunda ve ulusal basında Kırmızıgül’ün ölüm haberlerine yer verilmişti.