Kamu

Psikolog maaşları ne kadar oldu? 2022 kamu psikolog maaşları

Yeni dönemde psikolog olmuş ya da psikolog olmak isteyen kişilerin en çok araştırdıkları konu başlıklarından birisi, psikolog maaşları oldu. 2022 Ocak ayı itibari ile açıklanan enflasyon verileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek zam açıklamalarından sonra psikolog maaşlarının nasıl değiştiği merak konusu oldu.

Devlet Hastanesi Psikolog Maaşları 2022

2021 yılı enflasyon verilerinin 3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasından sonra pek çok mesleğin aylık ücretinde olduğu gibi psikolog mesleğinin aylık ücretinde de çeşitli düzenlemelere gidildi. Yeni dönemde devlet hastanelerinde psikolog olarak görev yapan ya da yapacak olan vatandaşlar, 2022 güncel psikolog maaşlarını araştırmaya başladılar.

2022 devlet hastanesi psikolog maaşları, kişinin evli olup olmamasına ya da çocuk sahibi olup olmamasına göre değişiklik gösteriyor. Yapılan son maaş zamlarından sonra güncel devlet hastanesi psikolog maaşları şu şekilde belirlendi:

  • Bekar ve çocuğu olmayan psikolog maaşı: 4.500- 5.000 TL
  • Evli psikolog maaşı: 5.500 TL

Yukarıda belirtilmiş olan maaş ücretleri, devlet hastanelerinde görev yapan psikologlara verilen ortalama maaşlardır. Psikoloğun iş deneyimine, derecesine ve hastane döner sermayesine göre alınan aylık ücretler değişiklik gösterebilmektedir.

Özel Hastane Psikolog Maaşları 2022

Özel hastanelerde ya da özel merkezlerde görev yapan psikologların maaşları, kişinin meslek içi tecrübesine ve çalışılan kurumun niteliğine göre değişiklik göstermektedir. Psikoloji bölümünden yeni mezun olmuş olan deneyimsiz psikologların özel merkezlerde aldıkları ücretler asgari ücret ile 5 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Mesleğinde deneyimi olan ve çalıştığı kurumun nitelikleri de fazla olan psikologların, özel sektörde aldıkları maaşlar 10 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Adli Psikolog Maaşları 2022

Adli psikolog olarak görev yapan kişilerin maaşları, tam nitelikli ve kıdemli olup olmamalarına göre değişiklik göstermektedir. 2022 zamları ile birlikte güncellenen adli psikolog maaşları şu şekilde belirlenmiştir:

  • Adli psikolog maaşı: 8.000- 10.000 TL
  • Tam nitelikli adli psikolog maaşı: 5.800- 7.500 TL
  • Kıdemli adli psikolog maaşı: 6.600- 7.900 TL
  • En yüksek adli psikolog maaşı: 13.500 TL