Kamu

Promosyon, bayram ikramiyesi ve maaş zammı bekleyen emeklilere 500 TL’lik ek ödeme müjdesi!

Yaklaşık 13 milyon emekli, maaşlarına yapılacak Temmuz zamlarını merakla bekliyor. Öte yandan emeklilere Kurban Bayramı öncesi 1100 TL bayram ikramiyesi ödemesi de yapılacak. Bu sene gelirleri artacak olan emeklilere bir de seyyanen zam müjdesi geldi. Son yapılan açıklamalara göre, emeklilere 500 lira seyyanen zam yapılması talep edildi.

Corona virüsü pandemisi döneminde bir çok emekli gelirini arttırmanın yolunu arıyor. Bu sene Temmuz ayında bayram ikramiyesi ve maaş zammı alacak olan emeklilere bir de seyyanen zam müjdesi geldi. Son gelen haberlere göre, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Emekli- Sen, emeklilere 500 lira seyyanen zam yapılmasını talep etti.

Daha önce açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Araştırma Müdürü Namık Tan da emeklilerin seyyanen zam beklentisini dile getirmişti.

3 yıl maaş çekme sözüne karşılıksız ödeme

Öte yandan emeklilere zam ve ikramiye ödemesinin yanı sıra bankalar tarafından promosyon ödemesi de yapılıyor. Maaşını 3 sene aynı bankadan çekme sözü veren emekliler karşılıksız ödemelerden faydalanabiliyorlar.