Gündem

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun vefat haberi Bakan Koca’ya toplantıdan 15 dakika önce verilmiş!

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu koronavirüs nedeniyle dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Bakan Koca'ya acı haberin toplantıdan 15 dakika önce verildiği öğrenildi. Bakan Koca'nın, açıklamaları sırasında koronavirüs testi pozitif çıkan sağlık çalışanlarının sayısını açıklarken duygusal anlar yaşadığı görülmüştü.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu dün akşam saatlerinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 67 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu bugün gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Prof. Taşçıoğlu için Nakkaştepe Mezarlığı’nda cenaze namazı kılındı.

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vefat haberinin Bakan Koca’ya toplantıdan 15 dakika önce verildiğini söyledi. Bakan Koca, dün yaptığı basın toplantısı sırasında duygusal anlar yaşamıştı.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu bugün son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. 67 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için Nakkaştepe Mezarlığı’nda cenaze namazı kılındı. Cenazeye oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe korunarak cenaze namazı kılındı. Cenaze Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Defin işlemleri koronavirüse karşı özel kıyafet giyen görevliler tarafından yapıldı.

Oğlu, babasının kaşkolunu mezarına bağladı

Öte yandan Cemil Taşçıoğlu kaşkol merakıyla biliniyordu. Her fotoğrafı kaşkolluydu. Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu cenaze namazında taktığı kaşkolu, babasının mezarına bağladı. Oldukça üzgün olduğu görülen Onur Taşçıoğlu açıklama yapmadan ayrıldı.

Bakan Koca’ya vefat haberi toplantıdan 15 dakika önce verilmiş

Corona virüs testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavisi devam İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Prof. Dr. Taşçıoğlu için Çapa’da, İstanbul Tıp Fakültesi önünde çalışma arkadaşları tarafından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Anma törenine sosyal mesafe kuralına uygun olarak katılanlar gözyaşlarını tutamadı.İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vefat haberinin Bakan Koca’ya toplantıdan 15 dakika önce verildiğini söyledi.

Bakan Koca konuşmakta zorlanmıştı

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun vefat haberi oğlu Onur Taşçıoğlu tarafından sosyal medyada duyurulmuştu. Dün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun vefat haberini verirken duygu dolu anlar yaşamış, konuşmakta zorlanmıştı. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vefat haberinin Bakan Koca’ya toplantıdan 15 dakika önce verildiğini söyledi. Prof. Dr. Tükek üzüntüsünü dile getirerek, “Fahrettin bey bizim mezunumuz. Bu süreçte hem sayın Cumhurbaşkanımız hem sayın bakanımız sürekli Cemil hocamız hakkında bilgi aldılar. Sonuna kadar takip ettiler. Saat 19 gibi vefat etti hocamız. Toplantıdan 15 dakika önce bu haberi verdik. Kendisi de üzüntüsünü yoğun bir şekilde dile getirdi toplantı sırasında” dedi.

Prof. Dr. Tufan Tükek, ” İç hastalıklarının ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum” diye konuştu.

‘Cengaver gibi çalışıyordu. Görev şehididir’

Aynı odayı paylaşan mesai arkadaşı İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Güler ise koronavirüs tanısı konmadan 1 saat öncesine kadar çalışmaya devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Güler, “Ben 40 yıldır beraber çalışıyorum. Aynı odayı kullanıyorduk. Cengaver gibi çalışıyordu. Görev şehididir. Pazartesi günü beraberdik. Hastaya baktı her tarafının ağrıdığını, öksürdüğünü, ateşinin olduğunu söyledi. Hemen servis muayene bölümüne geçtik ve bu bahtsız tanı konuldu. Çok direndi ama maalesef kaybettik. Genel dahiliye camiası için çok büyük bir kayıp. Son ana kadar beraberdik. Saat 10.00’da teşhis konuldu. Saat 09.00’da hasta muayene ediyordu. O kadar özveri ile çalışıyordu. Üzüntümüz çok büyük” diye konuştu.

‘Çınarımızdı babamızdı. Her şeyi ondan öğrendik’

12 yıl Prof. Dr. Taşçıoğlu ile çalışan hastane personeli Yıldız Gedik de anma töreninde gözyaşlarını tutamayanlar arasındaydı. Gedik, “O bizim her şeyimizdi, çınarımızdı, babamızdı. Her şeyi ondan öğrendik. 1 Nisan şakası yaptı sanki. İnanamıyoruz. Çok üzüntülüyüz. Acımızı paylaşamıyoruz. Tek söyleyeceğim şey bir çınardı. Koltuğunun altına aldı hepimizi, bizim için kötü bir kayıp. 12 yıldır beraber çalışıyoruz. Çok emeği var bende çok hakkı var” diye konuştu.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu İstanbul Tıp Fakültesi önünde anıldı

Corona virüs testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavisi devam İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Prof. Dr. Taşçıoğlu için Çapa’da, İstanbul Tıp Fakültesi önünde çalışma arkadaşları tarafından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Anma törenine sosyal mesafe kuralına uygun olarak katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

Corona virüsten ölen Prof. Dr. Taşçıoğlu için Mersin’de saygı duruşu

Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu için Mersin’de hastane ve sağlık kurumları önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Koronavirüs nedeniyle dün akşam yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Mersin’de meslektaşları tarafından anıldı. Prof. Dr. Taşçıoğlu için, kentteki tüm hastaneler ve diğer sağlık kurumları önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anmaya katılan hekimler, sosyal mesafe kuralına uydu, maske ve eldiven taktı.

Sağlıkçılardan Taşçıoğlu için saygı duruşu

Antalya’nın Kemer ilçesinde sağlıkçılar, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından mesailerine başladı.
Koronavirüs testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavisi devam eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde bu sabah işe gelen birçok sağlık çalışanı, Taşçıoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından mesailerine başladı. Kemer ilçesinde de Hacı Hakkı Hafize Saygan Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Orhan Yeşilli ve sağlık çalışanları, kapı önünde 1 dakikalık saygı duruşunun ardından hasta kabulüne başladı.