EkonomiGündem

Piyasa uzmanından kritik altın fiyatları açıklaması geldi: Öyle bir yükseliş olacak ki…

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz piyasaları sallamaya devam ederken sektörün önde gelen isimlerinden küresel piyasaya ilişkin yorum ve tahminler de gündemden düşmüyor. Özellikle Türkiye’de altın fiyatlarının geleceği konusunda doğru analizlerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de, savaşın piyasaya olan yansımasını değerlendirdi.

Memiş, Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle hareketli günler geçiren piyasa için değerlendirmelerde bulundu. “Altın değer kazanırsa kripto paralar değer kaybeder, kripto paralar değer kazanırsa altın değer kaybeder” diyen İslam Memiş, “Ters orantılı hareket eder. Yani altın satanlar kripto alır, kripto satanlar altın alır” ifadelerini kullandı.

Manipüle Edildiği Ortada Değil Mi?

Altınla ilgili manipülasyonlar yapıldığını ifade eden Memiş, “Dünyada enflasyon rakamları ve savaş patlak vermişken ons altın nasıl olurda 2.000 dolar seviyesini yukarı yönlü kıramaz? 11’inci günde fiyatların nasıl manipüle edildiği açıkça ortada değil mi? Normal şartlarda en az 2.300 dolar onsun olması gerekmez mi? Onu da kısa vade için baskılıyorlar. Geçen yıl ‘geçici enflasyon söylemi yalanı’ ile nasıl baskılamışlarsa aynı baskılanma. Eğer tekrar 1880 dolar veya daha aşağı fiyatı çekerlerse işte o zaman manipülasyon yaptıkları ortaya çıkacaktır. Altın ve gümüş gibi emtialar gerçek bir paradır. Altın ve gümüş her zamanki gibi değer artışını sürdürecektir. Hatta bu manipülasyondan sonra öyle bir yükseliş olacak ki, çoğu insan fiziki olarak alamayacak. Çoğu insanın o kadar kazancı olmayacak.” açıklamasında bulundu.

Kripto Para Değer Kazanacak

İslam Memiş yıllık öngörü olarak piyasada ons altında 2150 dolar, gram altında 1.450 TL, ons gümüşte 40 dolar, gram gümüşte 20 TL seviyeleri tahmini yaparak ancak bunun için manipülasyonun geçmesi gerektiğine dikkat çekti:

“Önce kriptoların yıldızını parlatacaklar. Önce kripto paraları dipten toplayacaklar. Önce pariteleri dipten toplayacaklar. Toplamaları için bugün yüksekten altın ve gümüşü satmaları lazım. Geçen yıl, geçici enflasyon yalanına inanmayıp altınını satmayanlar kazandı. Bu yıl, savaş manipülasyonu gören dip seviyelerde olan pariteleri ve kripto paraları toplayan kazanır.”