GenelGündemMuğla Haberleri

Pınar Gültekin cinayetinde katilin kardeşine tutuklama kararı çıktı

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürdükten sonra parçalayıp varillere koyan ve gömen Cemal Metin Avcı'nın kardeşi de tutuklandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin’in cinayetinde flaş bir gelişme daha yaşandı. Katil, Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da, “delil karartma” suçundan tutuklandı.

ÖNCE VARİLE KOYDU, SONRA ÜZERİNE BETON DÖKTÜ

Gülçin Ayçe’nin haberine göre, Jandarma tarafından yapılan detaylı soruşturmanın ardından genç kadının, eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından hunharca öldürülüp bir varile konulduktan sonra üzerine beton döküldüğü ortaya çıkmıştı. Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “canavarca hisle öldürmek” suçundan tutuklanmıştı.

DELİLLERİ KARARTAN KARDEŞ DE TUTUKLANDI

Muğla Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, zanlı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmada çelişkili ifadeler veren ve suçlamaları kabul etmeyen Avcı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, “delil karartmak” suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

BAŞKA FAİLLERİN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM

Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise, “Tüm aşamalarda, bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini veya suç delillerinin gizlenme, yok etme, değiştirme aşamasında başka faillerin yardımı olduğunu söylemiştim” dedi.