GündemSağlık

Pfizer ve BioNTech’in koronavirüs aşısına bir onay daha!

Dünya genelinde koronavirüsle mücadele devam ediyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, yüzde 95’ten fazla koruma sağladığı duyurulan Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımına onay verdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının güvenilirliğini teyit etti. FDA Komitesi, bu hafta yayımladığı çalışmada, ilaç şirketi Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının “güvenilirliğini ve etkinliğini” doğruladı.

GÜÇLÜ KORUMA SAĞLADI

Çalışmada, aşının yüzde 95 etkili olduğu ve ilk dozdan yaklaşık 10 gün sonra Kovid-19’a karşı güçlü koruma sağladığı belirtildi. Ayrıca aşının 21 gün arayla 30 mikrogramlık iki doz şeklinde uygulanması önerildi.

Yayımlanan çalışmanın ardından komite bu hafta toplanarak aşının kullanımının önünde engel olmadığını açıklayacak.

Resmen duyurdular! Pfizer/BioNTech’e onay verildi

İngiltere, Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen yüzde 95’ten fazla koruma sağladığı belirtilen koronavirüs aşısının kullanımına onay verdi. Böylece İngiltere, geliştirilen bir Covid-19 aşısına onay veren ilk Batılı ülke oldu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Koronavirüs aşısı ne zaman gelecek? Koronavirüs aşısı ilk kimlere vurulacak?

Türkiye’de koronavirüsle mücadele devam ederken, herkes aşının ne zaman geleceğine ve ilk kimlere vurulacağına odaklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı açıklamayla aşının detaylarını duyurdu. Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, sözleşme yapılan ilk aşının 11 Aralık’tan sonra geleceğini ve Türkiye’de aşılama çalışmasının 4 aşamada gerçekleşeceğini söyledi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ