EkonomiGündem

Petrol fiyatlarındaki rekor artıştan sonra akaryakıt fiyatlarına zam geldi mi? 22 Şubat güncel yakıt fiyatları…

Ukrayna ve Rusya arasındaki krizle birlikte son 7 yılın en yüksek fiyatlarını gören petrol fiyatlarının Türkiye’de yakıt fiyatlarına büyük zam olarak yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor. Zamlar yüzünden istasyon sahipleri de isyan ederken sizler için güncel yakıt fiyatlarını derledik…

Kurşunsuz 95 (Excellium95) TL/lt: 15,19 TL
Gazyağı TL/lt: 14,73 TL
Motorin TL/lt: 15,42 TL
Motorin (Excellium) TL/lt: 15,45 TL
Kalorifer Yakıtı TL/Kg: 13,05 TL
Fuel Oil TL/Kg: 11,79 TL

İstasyon Sahipleri İsyanda

Siirtli akaryakıt istasyonu işletmecisi İsmail Ensarioğlu, “Benim umudum kalmadı çünkü zarar var. Mesela ben 5 bin lira elektrik tüketim parasını veriyordum ayda. Şimdi 12 bin lira gelmiş. Kazancım ne olmuş aynı. Aynı kazançla bu zararı ben nasıl kapatayım” diye konuştu.

Sürücülerin aracın kontağı dahi açamadığını belirten Halit Yavuz, “Mazot çok pahalanmış. Bir seferde zam olursa insan kendi tedbirini alır. İki günde bir mazot zammı geliyor. Zamlara yetişemiyoruz. Geçen sene çok iyiydi. Geçen sene 6-6 buçuktu. Bu sene oldu 16. Yüzde 200 zam geldi mazota. Sürücüler kontağı zor açar, açamıyor” dedi.

Acil bir durum olmadığı müddetçe kimsenin aracını kullanamadığını belirten akaryakıt istasyonu çalışanı Ahmet Gök ise, “Akaryakıttaki durum şu an gelen şoförlerin tepkisini dinliyoruz. Herkes isyan içerisinde. Kimse zorunlu olmadığı halde arabasına kontak vurmuyor. Eskiden millet pikniğe giderdi, keyfe giderdi. Arabasını kullanırdı her şekilde. Şimdi bakıyorsun bir hastası, acil bir durumu olmadığı sürece kimse kontak vurmaz arabasına. O kadar ateş pahası olmuş” dedi.