Gündemİzmir HaberleriManşet

Peterson Köşkü’nün restorasyon çıkmazı

Özel Haber/ Didar DEMİRCİ- Geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız Bornova’da bulunan Peterson Köşkü’nün restorasyon çalışmasıyla ilgili yeni bilgilere ulaştık. Köşkün restorasyonunun söz verildiği sürede bitemeyeceği kesinleşti. Edindiğimiz bilgilere göre 2020 yılında davet usulüyle gerçekleşen ihaleyle restorasyon işini alan Metro Yatırım İnşaat, pandemi nedeniyle belirlenen sürede restorasyonu tamamlayamadı. Pandemi gerekçesiyle restorasyon çalışmalarını 3 yıl içinde tamamlayamayan Metro Yatırım İnşaat Firması, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ek süre talebinde bulundu.

Peterson Köşkü pahalıya mı patlayacak?

Metro Yatırım İnşaat firmasının ek süre talebine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin henüz yanıt vermediği söylenirken; cevabın restorasyon çalışmasının tamamlanması istenen 14 Ağustos 2023 tarihinde gelmesi bekleniyor. Kalan işlerin durumuna göre ek sürenin belirlenmesi beklenirken, bu sürenin aşılması durumunda da Peterson Köşkü’nün restorasyon maliyeti yine artmış olacak.

Öte yandan restorasyon çalışmasının tamamlanması için tahmini 4 ile 6 aylık bir sürenin yeterli olacağı belirtilirken; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği sürenin 2024 yılına sarkması durumunda, devletin 2024 yılı için belirleyeceği yeniden değerleme oranı kadar bir maliyet artışı olabileceği öngörülüyor.

Peterson Köşkü’nün kaderi ne olacak?