Gündem

Peş Peşe Yangın Haberleri Geliyor Bodrum, Didim ve Kocaeli’nde Ormanlar Yanıyor

Antalya’nın Manavgat İlçesinden sonra bir yangın haberi de Bodrum ve Didim’den geldi. Bodrum ve Didim’de ormanlar yanıyor. Özellikle tatil bölgesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Muğla Marmaris’te çıkan yangının ardından bir yangın haberi de Bodrum’dan geldi. Yangın Bodrumun Güvercinlik Bölgesinde bulunan  ormanlık alanda çıktı.

Alınan son bilgilere göre Bodrum Güvercinlik’te çıkan yangın yerleşim bölgelerine yakın. Henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangın rüzgarında etkisiyle büyümeye devam ediyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler tarafından yangını kontrol çalışmaları devam ediyor.

Rüzgarın etkisiyle daha geniş alanlara sıçrayan yangın, yerleşim bölgelerine ve otellerin olduğu alanlara oldukça yakın.

Didim’de Yangına Müdahaleler Sürüyor

Edinilen bilgiye göre Aydın’ın Didim ilçesinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Makilik alnada çıkan yangın yerleşim yerlerine oldukça yakın. Efeler Mahallesi Tekağaç bölgesinde çıkan yangın yerleşim yeri yakında bulunan makilik alanda yangın çıktı.

Yangını fark eden çevre sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye çok sayıda İtfaiye ekipleri sevk edildi. Orman Genel Müdürlüğüne bağlı arazözler de yangına müdahale ediyor.

Henüz belirlenemeyen sebepten çıkan yangın ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kocaeli’nde Ormanlık Alan Kül Oldu

Türkiye’den peş peşe gelen yangın haberlerine bir yenisi daha eklendi. Marmaris, Bodrum ve Didim ilçelerinin ardından  bir yangın haberi de Kocaeli’nden geldi.

Kocaeli Derince İlçesi’ne bağlı Yenikent Mahallesinde bulunan ormanlık alanda yangın meydana geldi. Sebebi Öğle saatlerinde meydana gelen yangın rüzgarında etkisiyle büyüdü. Durumu fark eden çevre sakinleri durumu itfaiyeye bildirdiler.

Orman ve itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Ekipler tarafından müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarına polis ekipleri de destek verdi. Sebebi henüz belirlenemeyen yangını ekipler, 1 saat süren söndürme çalışmalarının ardından kontrol altına aldı.