Gündem

Perakende devinden kötü haber! 7 bin kişiyi işten çıkarıyor

Perakende devinden kötü haber geldi. İngiltere’nin önde gelen perakende zincirlerinden Marks & Spencer'in koronavirüs salgını yüzünden gelecek 3 ay içerisinde 7 bin kişiyi işten çıkaracağı öğrenilirken mağaza satışlarının 2019 yılındaki seviyesinin çok altında olduğu belirtildi.

İngiliz perakende zinciri Marks & Spencer’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının yarattığı koşullar nedeniyle 7 bin kişiyi işten çıkaracağı yapılan açıklama ile öğrenildi.

40 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Açıklamada şirketin internet üzerinde satışlarının iyi gitmesine rağmen mağaza satışlarının 2019 yılındaki seviyesinin çok altında olduğu belirtildi.

Şirket açıklamasında mağazaların yeniden açıldığı 15 Haziran tarihinden bu yana mağaza satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47,9 azaldığı bildirildi.

Açıklamada, son 13 haftalık dönemde ise şirketin toplam gelirinin yüzde 38,5 azaldığı vurgulandı. İnternet üzerinden satışların arttığı belirtilen açıklamada, bu yılın başından bu yana 1,9 milyon yeni internet müşterisinin kazanıldığı kaydedildi.

Şirket halihazırda toplam 40 bin kişiye istihdam sağlıyor.