Gündem

Pençe-Kilit Operasyonu’nda bir askerimiz şehit oldu bir asker yaralandı

PKK’lı teröristlerin, Hakkari’nin Çukurca ilçesi karşısındaki Irak topraklarında devam eden Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıda Uzman Çavuş Samet Aslan şehit oldu, bir asker ise yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede faaliyet gösteren teröristlerin düzenlediği taciz ve sızma girişimi sonucunda meydana geldi.

MSB, Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın şehit olduğunu ve aynı saldırıda bir askerin yaralandığını duyurdu. Yaralı asker, hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Bakanlık açıklamasında, bölgede operasyonların devam ettiği vurgulanarak, şehit olan kahraman askere Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralı personele ise acil şifalar dileğinde bulunuldu.

Kocaeli Valisi’nden şehit ailesine ziyaret

Şehit haberinin Kocaeli’deki ailesine ulaştırıldığı ve Vali Seddar Yavuz ile askeri yetkililerin, şehit Aslan’ın ailesine başsağlığı dilemek üzere ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi. Şehidin cenazesi memleketi Amasya’nın Taşova ilçesi Çakırsu köyünde defnedilecek.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da şehit haberine ilişkin başsağlığı mesajları yayımladı. Bakan Güler, kahraman şehide Allah’tan rahmet, ailesine ve millete başsağlığı dilerken, Orgeneral Gürak da şehit Uzman Çavuş Samet Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.