Gündem

Pegasus Havayolları'nın Kurucusu Burhan Silahtaroğlu vefat etti.

Ünlü turimci Silahtaroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lykia Group, Robinson Club ve Pegasus Havayolları Kurucusu Burhan Silahtaroğlu 87 yaşında hayata veda etti.

1970’lerde ticarete başlayan ve birçok farklı dallara yönelerek ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan duayen turizmci Silahtaroğlu Türk turizmine büyük katkıları olan önemli bir iş insanıydı.

BURHAN SiLAHTAROĞLU KiMDiR?

Burhan Silahtaroğlu 1860’larda Erzurum’da işe manifaturacılırıkla başlamış , daha sonra tüm aİlesİ İle bİrlİkte İş hayatını İstanbul’a taşımış ve kardeşİ İle kurdukları Sİlahtaroğlu şİrketİ İle dİğer sektörlere gİrmİştİr. Daha  turİzm ve İnşaat sektörlerİnde büyüyen şİrketler Holdİng  olmuştur .

Holding’in başında Burhan Silahtaroğlu’yanı sıra, oğlu Atilla ile kızları Zeynep Silahtaroğlu Baykal ve Yeşim Esmer bulunmuşlardır.

1980’lerin başında turizm sektörüne yönelik ilk yatırıma giren Burhan Silahtarğlu, 1983’te ilk tesis olan Robinson Çamyuva (Antalya) açıyor. Sonra Pamfilya (Alanya), Kapadokya Lodge ve Lykia World (Belek) ve (Fethiye) kuruyor.
Manifaturacılıkla ticaret hayatına atılan ve şirketini holding haline getiren Burhan Silahtaroğlu,1932 yılında Erzurum’da doğmuş. İlkokulu Erzurum’da okuduktan sonra dedesinin teşvikiyle İstanbul’da Robert Kolej’i bitirmiş.

1951-1953 yılları arasında Ankara’da Amerikan Askeri Yardım Kurumu’nda tercüman olarak çalışmış. 1953’de Almanya’ya giderek Münih Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne başlamış. Yaklaşık 1.5 yıl Almanya’nın en büyük rulman üreticilerinden FAG firmasında çalışmış. 1959’da Türkiye’ye dönerek askerliğini yapmış. Daha sonra FAG firmasının genel mümessilliğini alarak, ithalat ve sanayi ürünleri ile ticaretine başlamış, başta turizm ve inşaat olmak üzere kurduğu şirketler ileTürk ekonomisine büyük katma değer kazandırmıştır.

ÜNLÜ TURiMCi BURHAN SiLAHTAROĞLU’NUN KURDUĞU SiLAHTAROĞLU GRUBU TANIYALIM

SİLAHTAROĞLU GROUP 1993 yılında mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri vermek ve şirket ortaklarının bireysel olarak devam ettirdikleri işleri kurumsal bir zemine oturtmak amacıyla aile şirketi olarak Van’ın Erçiş ilçesinde kuruldu. Kuruluşunu izleyen ilk yıllarda, ana sektörünün dışında PEPSİ COLA başta olmak üzere birçok ulusal firmanın bölgesel bayiliklerini sürdürmeye devam etti. Aynı zamanda inşaat sektöründe de şirket ortakları 30 yıllık tecrübelerini faaliyetlerine yansıtarak yapı alanlarında yoğunlaşan faaliyetlerini 1995 yılından sonra, iş hacmindeki hızlı artışla beraber, Türkiye’nin önde gelen resmi ve özel kuruluşlarına bağlı olarak yürütülen, ve iş ortaklığı olarak başlanılan baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, anahtar teslim fabrika,okul, sağlık ocakları ve otoyol/yol işlerini üstlendi. SİLAHTAROĞLU İNŞAAT tüm bu işleri zamanından önce üstün kalite ile tamamlayarak, artan bir yoğunlukla yeni işlere yöneldi.

Kuruluşundan bu yana geçen süre içerisinde, farklı sektörlere verdiği farklı hizmet alanlarıyla gerek kamu, gerekse özel sektörde Türkiye’nin yeniden imar edilmesi sürecinde saygın ve güvenilir bir firma olarak yerini almıştır.

Büyümesini istikrarlı bir biçimde sürdüren SİLAHTAROĞLU İNŞAAT , her yeni proje ile birlikte teknik yeterlilik ve kapasitesini de artırmıştır. Bu büyümeye paralel olarak SİLAHTAROĞLU İNŞAAT ’da ağırlığını inşaat, harita,makine, elektrik ve çevre mühendisleriyle mimarların oluşturduğu, nitelikli ve deneyimli personel sayısı da hızla artarak Kaliteden ve güvenlikten taviz verilmeksizin, inşaat sürelerini ve maliyetlerini azaltan yeni teknolojiler geliştirmiş ve profesyonel yönetim, profesyonel teknik kadro anlayışıyla mevcut gücüne güç katmıştır.

SİLAHTAROĞLU İNŞAAT group firmalarıyla birlikte Türkiye’de birçok projeyi başarı ile tamamlamış olup halen türkiyenin bir çok ilinde yol ve köprü projeleri sürdürmektedir. Grubumuz Vandan-Çanakkaleye , Trabzon’dan Şanlıurfa’ya Karstan-edirneye kadar ülkemizin her köşesinde birçok karayolu, demiryolu, konut, endüstriyel tesis, sulama ve baraj projeleri gerçekleştirmiştir. SİLAHTAROĞLU, Türkiye’den Kıbrıs’a, Libya’ya ,Kırgızistan’a ve Kazakistan’a kadar uzanan bir çalışma alanı içinde, Ankara,İzmir,Lefkoşa ,İstanbul,Van,Bişkek ve almaata gibi yurt içi ve yurt dışı ofisleri ile birlikte sayıları 100 ü aşkın nitelikli ve deneyimli bir kadroyu barındırmaktadır. Yurt dışında Lefkoşada inşaat projeleri, Libya, Kazakistan ve Kırgızistan da toprak stabilizasyonu, yol yapı ve alternatif yapı teknikleriyle ulaştırma ve altyapı projeleri ile yapı projelerini sürdürmektedir.

Her branşta, seçkin uzmanlardan oluşmuş danışmanlar kurulu ve 100’ü aşkın teknik ve idari kadrosuyla, teknik donanımını, dönemin teknolojik gelişmeleri doğrultusunda geliştiriyor. Bugün yaklaşık 300 kişiye istihdam olanağı sağlayan SİLAHTAROĞLU İNŞAAT , her geçen gün büyüyen sermayesi ve makine parkı ile ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

SİLAHTAROĞLU İNŞAAT , otoyol, karayolu, köprü, viyadük, demiryolu, tünel, liman yapımını kapsayan ulaştırma ve altyapı projelerinden, barajlar, arıtma sistemleri, su nakil hatları, taşkın koruma yapıları inşası, endüstri kompleksleri, tamir ve bakım atölyeleri, boru hatları yapımı, toplu konut, otel, hastane, ofis binaları, askeri tesislerin inşaatını kapsayan bina – konut projeleri, alternatif yapı, maden ocakları işletmesi, taş ocakları işletmelerinden ve taşımacılık projelerine kadar geniş bir alanda, çok yönlülüğünü verimlilik ve kalite anlayışıyla birleştirerek, çalışmalarını sürdürmektedir.

Taahhüdündeki işleri “yüksek kalitede ve düşük sürede’’ gerçekleştirme ilkesi ile çalışan SİLAHTAROĞLU İnşaat, finansal alanda da bölgesinde önde gelen şirketler arasında yer almaktadır. Yurt içinde lider finansörlerin gözünde güvenilirliği kanıtlanmıştır. Grubumuz bugün başarı vadeden projelere ulusal ve uluslararası kuruluşlardan finans desteği sağlayabilecek üst düzey kredibiliteye sahiptir.

Gerçekleştirilen faaliyetlerin her aşamasında sürekli takip ve denetim ,profesyonel yönetim ve kurumsal şantiyecilik SİLAHTAROĞLU nun çevre, sağlık ve güvenlik konularındaki değişmez politikasında da kendisini göstermektedir. Tüm çalışmalarını uluslararası kalite, çevre ve güvenlik yönetmeliklerine göre sürdüren SİLAHTAROĞLU , ISO 9001 Kalite Yönetimi, ISO 14001 Çevre Yönetimi ve OHSAS 18001 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı sertifikalarının sahibidir.

SİLAHTAROĞLU GROUP kurumsal yapılanmasını uzman iş gücüyle daha da güçlendirerek geniş bir sektörel yelpazede, stratejik iş ortaklarıyla sinerji oluşturmayı, bunun yanında teknolojinin ve modern yönetim anlayışının bütün imkanlarından yararlanarak, ülke ekonomisine katkılarıyla beraber büyümeyi hedefliyor bu hedef dogrultusunda SİLAHTAROĞLU nun hizmet yelpazesi gruba bağlı şirketlerin çalışmalarıyla da desteklenmektedir. SİLAHTAROĞLU GROUP un Yapı alanının her aşamasında kullanılacak olan yoğun makine parkı , asfalt üretim tesisleri, beton üretim tesisleri, taş ocağı işletmeciliği, madencilik, turizm – hizmet alanlarda yatırımları bulunmaktadır. Turizm ve pazarlamadan, elektrik, otomotiv ve makine endüstrilerine ve maden ocağı işletmeciliğinden beton, asfalt üreticiliğine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bu kuruluşlar, her proje için ihtiyaca en uygun ve doğru çözümleri sunmaktadır. Her türlü büyük yapım projelerini gerçekleştirebilecek alt yapısı oluşmuş olan SİLAHTAROĞLU GROUP’un , bu noktaya ulaşması çabaları sırasında aynı sektör içerisindeki diğer yan hizmetlerin sağlanması amacıyla, hazır beton ve prefabrik yapı elemanları üretimini yapan SİLAHTAROĞLU BETON, otomotiv sektöründe SİLAHTAROĞLU OTOMOTİV, gibi bir çok şirketi bünyesinde kurmuş ve sektörde farklı şirketlerle SİLAHTAROĞLU GROUP başlığında hizmet vermeye devam etmektedir.

SİLAHTAROĞLU GROUP , önce inşaat girdi piyasalarındaki çalkalanmalar ardından da tüm dünyayı etkisi altına alan küresel kriz ve resesyon dalgasına rağmen, uygulanan başarılı idari stratejiler sayesinde, yukarıda kısaca bahsedilen geçmiş deneyimler ve yakalanan trend paralelinde çalışmalar kriz yıllarında da tüm hızıyla sürdürülmüştür.

Bir yanıt yazın