Yaşam

“Patron Mutlu Son İstiyor”

Modern Zaman Masalları- 6

Hoş geldin 2020

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde çekilen, Tolga Çevik, Ezgi Molla’nın oynadığı Yılmaz Erdoğan’ın senaristliğini yaptığı ‘Patron Mutlu Son İstiyor’ adlı film aklıma çıka gelmiş. Filmde şöyle bir replik geçermiş:

‘Suda yalnızca, batmamaya çalışanlar batar. Yoksa sen de su, su da su. Su nasıl batırsın suyu?’

Ve film çok neşeli bir mutlu sonla biter. Masal bu ya, tüm masallarda iyiler kazanırmış. Gönlü geniş ve ferah olanlar, cesur olanlar, kalbi temiz olanlar yenermiş tüm ejderhaları, canavarları ve kötüleri.

Ey bahtı güzel okur, bu yazı, yani bu masal bir 2020 yeni yıl hediyesi, temennisi, mutluluk çağrısıymış. İnsan etrafında gördüğü her şeyin aslında kendisi olduğunu anladığında daha bir güçlü, daha az öfkeli, daha bir şükran içinde olurmuş. Batmamaya çalışarak değil, su olduğunu anlayarak, keyif alarak yol alanlar kazanırmış. Çok tecrübeli bir kaptan bir gün şiddetli bir fırtınada denizin ortasında şöyle demiş: ‘Dalga varsa var, sen işini yapacaksın’. Yani yolda keyif almak şartmış, lakin fırtınalar dalgalar olmadığı, ya da olmayacağından değil. İşini keyifle, haz alarak mutlulukla yaptığında ve her şeyin kendinin yarattığını onayladığında zaten işlerin tıkırında olurmuş.

Ey 2020 senesi bu sana gelsin

‘Bu sene ‘Patronlar hep mutlu son istesin’, mucizeler, fırsatlar, yağmur olsun yağsın. İnsanlar kuru kuru para istemesin, bereketin kendisi olsunlar. Neşe ve haz her anımızı kuşatsın. Aşk olsun, her yer aşk dolsun, taşsın. Her şey olması gerektiği gibi olduğundan hep şükretsin herkes. Her an şükran içinde olalım, kahkaha atmadan geçmesin günümüz.

Ey bahtı güzel okur, bir sır vereyim aslında belki de mutlu son senmişsin kendi masalında.

Gökten üç elma düşmüş. Biri masalı anlatan bana, biri bunu okuyan sana, biri de senin bu masalı anlatmak istediğin birine olsun. Yeni yılın kutlu olsun. 2020 hoş gelmiş.

Bir yanıt yazın