Kamu

Passolig başvurusu nasıl yapılır? Passolig gerekli evraklar nelerdir?

Sporsever vatandaşlar tarafından internet sayfalarında sıklıkla passolig araştırmaları yapılıyor. “Passolig başvurusu nasıl yapılır?”, “Passolig gerekli evraklar nelerdir?” sorularının cevaplarını merak edenler haberimizden detaylara ulaşabilirler.

Passolig almak istiyorsanız gerekli belgeleri tamamlamanız gerekiyor.egehaber.com Passolig evraklarını, başvuru işlemlerini, ücretini, kart şifresinin nasıl alınacağını ve kullanım süresi uzatmasını haberimizden öğrenebilirsiniz.

2019 Passolig İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Passolig başvurusu için gerekli evraklar sadece fotoğraftır. Passolig karta başvurmak için Passolig internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve fotoğraf ile kolayca başvuru sağlanabilmektedir.egehaber.com Passolig kart ile futbol maçlarına giriş yapabilmek için yapılması gereken işlemler son derece hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmektedir. Karta sahip olan kişiler böylece bilet kuyruklarında beklemeden maçlara giriş bileti alabilirler. Passolig kart olmadan maçlara giriş imkanı bulunmamaktadır.

Passolig Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Passolig başvurusu yapılması Passolig internet sitesi üzerinden yapılabilir. Passolig internet sitesinden Passolig kart başvurusunun nasıl yapılacağı aşağıda adım adım anlatılmıştır:https://www.passolig.com.tr/ linki aracılığı ile Passolig internet sitesine giriş yapılır.
*Hemen al butonuna tıklanarak başvuru formuna ulaşılır.
*Başvuru formundaki bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulur.
*Cep telefonuna gelen doğrulama kodu girilir.
*Daha sonra kart tipi seçilerek işleme devam edilir.
*Passolig Kartta görünecek olan fotoğraf yükleme işlemi tamamlanarak ödeme işlemine geçilir.
*Ödeme işlemi kredi kartı ile, nakit olarak veya promosyon kodu ile gerçekleştirilir. Böylece başvuru işlemleri tamamlanmış olur.
İlgili işlemler tamamlanması ardından teslimat adresine Passolig Kart kurye ile iletilir. İlgili başvuru yönteminin dışında Passolig Kart için stadyum gişelerden başvuru gerçekleştirilebilir.

Passolig Kart Ücretli Mi?

Passolig başvurusu yaparken kartın ücreti bulunur. Passolig Kart e-bilet sistemine uygun olarak üretilmektedir. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri çerçevesince e-bilet sistemine uygun olarak üretilen kartlar ücrete tabi olur. Kartlardan maç bilet ücretlerine ek olarak kart kullanım bedeli de alınmaktadır. Passolig karta yıllık kullanım bedelleri olarak ücret tarifesi uygulanır. Bu ücret tarifeleri senede bir kez alınır. Ücretler kulüpler ile değişmektedir. Değişen fiyatlar 27,50 TL ile 48,50 TL arasındadır.

Passolig Yaş Sınırı Nedir?

Passolig başvurusu yaş sınırı uygulaması yoktur. 18 yaşından büyük olsun küçük olsun herkesin futbol maçlarını izlemesi için Passolig Kart sahibi olması gerekmektedir.egehaber.com Dolayısıyla 18 yaşından küçükler de başvuru formunu eksiksiz doldurarak Passolig Karta sahip olabilmektedir.

Passolig Kart Şifresi Nasıl Alınır?

Passolig başvurusu ve kart şifresi almak için farklı birkaç alternatif yöntem bulunur. Teslimi gerçekleşen kartın kullanılabilmesi için şifre alınması gereklidir. Şifre Passolig iletişim merkezlerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Passolig Kart şifresi alma yolları aşağıdaki gibidir:
*Passolig iletişim merkezi aranarak şifre alınabilmektedir. Passolig iletişim merkezi numarası (0850) 724 33 44’tür.
*Cep telefonunda kısa mesaj ile Passolig şifresi alınabilir. Cep telefonundan mesaj kısmına ‘şifre’ yazıp boşluk bıraktıktan sonra kart numarasının son 4 hanesi girilmelidir. Kartın son 4 hanesi yazıldıktan sonra da bir boşluk bırakılarak kartın arka kısmında bulunan 3 haneli güvenlik numarası girilmelidir. Hazırlanan taslak mesaj 6033’e gönderilerek şifre alım işlemi gerçekleşmiş olur. Gönderilen mesajlar GSM operatörlerince 1 kısa mesaj ücretine tabi tutulmaktadır. GSM operatörlerinin bedava mesaj kampanyalarından yararlanılıyorsa mesaj için herhangi bir ücret kesilmez.

Passolig Kartı Kullanım Süresi Nasıl Uzatılır?

Passolig kart kullanım süresini uzatmak Passolig internet sitesinden gerçekleşir. Passolig internet sitesi üzerinden e-bilet uzatma bölümüne gidilerek T.C. kimlik numarası veya pasaport numarası ve cep telefonu numarası giriş yapılarak kart süresi uzatılır.

Bunun dışında kartın kullanım süresini uzatmak için N Kolay noktasına gidilebilir. Kişiye en yakın N Kolay noktasını bulmak için n kolay işlem internet sitesi kullanılabilmektedir. Ödemeye tabi tutulan e-biletin ödemesi ise Passolig Karttan veya başka bir karttan yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra Passolig Kart ödemesi için mobil ödeme seçeneği de kullanılabilir.

Kaynak: egehaber.com