Ekonomi

Paraya ihtiyacı olanlar için ihtiyaç kredisi faiz oranı duyuruldu

Akbank tarafından ihtiyaç kredisi verilirken faiz oranları da paylaşıldı. Bu kredi kapsamında ihtiyaç olunan tutar kadar başvuru yapılıyor ve bankanın belirlediği tutarda faiz işletilerek geri ödeme yapılıyor. Vatandaşlar tarafından ise faiz oranları sık sık araştırılıyor.

FAİZ ORANI

Akbank tarafından örnek olarak 10 bin lira ihtiyaç kredisi kullanıldığında 36 ay vade imkanı veriliyor ve aylık taksit tutarı 421 lira oluyor. Aylık faiz oranı ise yüzde 2,05 olarak belirtildi.

Kredinin açıklamasında ise Akbank tarafından “Tüm isteklerinizi kolayca karşılayın diye kişiye özel ödeme planlı İhtiyaç Kredisi ile her zaman yanınızdayız. Uygun ihtiyaç kredisi seçenekleri ile isterseniz düğün masraflarınızı karşılayabilir, eşyalarınızı yenileyebilir veya kendiniz için güzel bir tatil planlayabilirsiniz. Acil nakit ihtiyaçlarınız için uygun faiz oranları ve uzun vadeli tüketici kredisi ile hayatınızı kolaylaştırın.” ifadeleri kullanıldı.

BAŞVURU BELGELERİ 

Kredi çekme için 18 yaşından büyük olunmalı, risk ve istihbaratta olumsuzluk olmaması gerekiyor. Bununla birlikte başvuru için bazı belgelere ihtiyaç duyuluyor. Bu belgeler ise şöyle:

Kimlik belgesi

Vatandaşlık numarasının yer aldığı nüfus cüzdanı veya

Pasaport

Adres belgesi

Son döneme ait elektrik, su, doğalgaz ve ev telefonu faturası (Faturalar, kişinin kendi adına ya da aynı soyadı taşıyan aile bireylerinden biri adına düzenlenmiş olmalıdır.

Fatura temin edilemiyor ise son bir aya ait ikametgah belgesi getirilebilir.)

Gelir belgesi

Ücretli Çalışan: SGK hizmet dökümü/SGK Prim Ödeme Belgesi, en son aya ait maaş bordrosu veya net maaş tutarını gösteren işyerince onaylı belge

Kamu Çalışanı: Kamu güncel çalışma belgesi, gelir belgesi

Emekli: Emekli tanıtım kartı ve emekli aylığı tahsis belgesi ya da emekli maaşına ilişkin banka hesap cüzdanı

Serbest Çalışan/Şirket Ortağı: Son yıla ait vergi levhası, son yıla ait bilanço ve gelir tablosu/işletme hesap özeti, ticaret sicil gazetesi/oda kayıt belgesi.

Menkul Geliri Elde Edenler: Faiz gelirini gösteren hesap cüzdanı

BAŞVURU ŞEKLİ 

Başvuru yapacak olan vatandaşlar webden kredi başvurusu yapabileceğiniz gibi, cep telefonunuzdan veya size en yakın Akbank Şubesinden ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabilir.

Ayrıntılar için TIKLAYIN.