EkonomiGündem

Paralar yarından itibaren hesaplara yatıyor: TC kimlik numaranızla kontrol edin!

Devlet, evinde engelli, yardıma muhtaç yaşlı ve hasta kişilere bakan vatandaşlara her ay ödeme yapıyor. Ödeme bekleyen kişiler tarafından eylül ayı evde bakım parasının ne zaman yatacağı araştırılıyor. Genelde il il yapılan ödemeler her ayın 15’inde gerçekleştiriliyor. Evde bakım parası 2021 yılında 1,658,29 TL olarak ödeniyor. İşte tüm detaylar…

Devlet tarafından, evinde engelli, yardıma muhtaç yaşlı vatandaşlara, hastalara her ay evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Evde bakım parası verilecek kişilerde gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi şartlar aranıyor. Evde bakım parasının hesaplara ne zaman yatacağı belli oldu. İşte merak edilenler…

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı eylül ayında henüz yatmadı. Söz konusu paranın ayın 15’inden sonra hesaplara yatması bekleniyor.

Evde bakım parası verilecek kişilerin toplam net geliri inceleniyor. Ardından parayı almak isteyen kişilerin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapması gerekiyor. Bu kişiler, evde bakım parasının onaylanması durumunda destek ödemesini alabilecek.

Evde bakım parası illere göre farklı günlerde hesaplara yatar. Evde bakım parasının yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.

Evde bakım parası almak için gerekli şartlar:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde Bakım maaşı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve tıklayınız. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne “BAKIYE” yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.