Ekonomi

Paralar hesaplara yatıyor: 15 Ağustos tarihine kadar 1.259 TL yatacak!

Paralar dün itibarıyla hesaplara yatmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dün Twitter hesabından Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleriyle ilgili açıklama yapmıştı. Hesaplara 15 Ağustos tarihine kadar 1.259 TL yatacak.

SED ödemeleri dünden itibaren hesaplara yatmaya başladı. Dün başlayan ödemeler 15 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukların öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesinden hareketle ihtiyaç sahibi ailelere Bakanlık tarafından SED yardımı yapıldığını ifade etti.

Bakan Yanık, şu ifadeleri kullandı;

“Çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için ailelerinin yanında büyümelerine önem veriyoruz. Ekonomik sebeplerle çocuklarımızın ailelerinden kopmaları yerine ihtiyaçlarının karşılanarak aileleriyle bir arada topluma sağlıklı bireyler olarak katılabilmelerini hedefliyoruz. Bu kapsamda sosyal hizmet modellerimizden biri olan SED, her ay ailelerimizin hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor. Ailelerimizin çocukları için toplam 169 milyon 165 bin TL SED ödemesini bugün yapıyoruz.”