EkonomiGündem

Paralar bugün hesaplara yatırılıyor: Resmen duyuruldu! Banka hesaplarınızı kontrol edin

Yüz binlerce kişinin beklediği paralar bugün hesaplara yatıyor. Ödemeler bugün başladı. Kamu işçilerinin ilave tediye ödemeleri Kurban Bayramı öncesi banka hesaplarına geçiyor. Ödemelerin ikinci yarısı ise 16 Aralık’ta yapılacak.

ÖDEMELER BUGÜN YAPILIYOR

Kamu işçilerinin beklediği ilave tediye ödemeleri bayramdan önce hesaplara yatıyor. İlk ödemeye bugün başlandı. Asgari ücret alan çalışanların hesabına 2 bin 168 lira yatırılacak. Devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin ikinci yarısı ise 16 Aralık’ta yapılacak.

İkramiyenin ikinci bölümünün ise 16 Aralık’ta hesaplara yatırılması bekleniyor. Asgari ücretli bir işçinin ikramiyesi 2 bin 168 lira olacak, ücret arttıkça ikramiye tutarı da artacak.

Maden işletmelerinin yeraltı işlerinde çalışanlara ilave tediyenin tamamı 23 Aralık’ta maaşları ile birlikte yatırılacak.

İlave tediye ücreti, işçilerin aldığı brüt maaş üzerinden 52 günlük olarak hesaplanıyor. Hesaplamadan çıkan tutardan sosyal güvenlik primi, gelir vergisi ve damga vergisi düşülüyor.

Devlet memurları kanunu kapsamında işçi olarak çalıştırılan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor.

Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiyeden faydalanabiliyor.