Gündem

Pandemi bitiyor mu? 3. doz aşının hastalığın bulaşmasını tamamen durduracağı açıklandı!

Birçok vatandaş pandeminin ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Bu kapsamda umut verici açıklamalar yapıldı. BionTech’in kurucularından olan Uğur Şahin, 3. Doz aşının hastalığın bulaşmasını tamamen durduracağını açıkladı.

Dünya genelinde corona virüsü ile mücadele aşılama ile devam ediyor. Bu kapsama Uğur Şahin önemli açıklamalarda bulundu. Ödül almak üzere Yunanistan’a giden Uğur Şahin, Kathimerini Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Üçüncü doz aşılamanın hastalığın bulaşmasını tamamen durduracağını söyleyen Şahin, Üçüncü doz olmadan hastalığın bulaşması devam edecek. İki doz aşının sadece ağır hastalıkları çok azalttığını biliyoruz. Dolayısıyla ikinci doz ağır hastalıklara karşı koruma sağlıyor fakat üçüncü doz hastalığın bulaşmasını tamamen durduracak. Ayrıca enfeksiyondan korunmanın pandemiyi kontrol altına almadan çok kullanışlı olacağına inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Açıklamalarında aşı olanların güvende olduğunu söyleyen Şahin delta varyantı ile ilgili olarak ise, “Şu an dominant mutasyon Delta varyantı. Laboratuvar deneylerinde gördüğümüz gibi geliştirdiğimiz aşı bunu da nötralize ediyor. Antikorun zamanla azaldığını ve üçüncü bir doz aşının antikor seviyesini yükselteceğini hatırlatmak önemli. Böylelikle Delta varyantına karşı tam koruma sağlanabilir. Bunun ne kadar süre devam edeceğini göreceğiz. İlk dozdan sonra antikor seviyeleri çok yüksek ve biz de bunun etkisinin gelecek bahara kadar devam etmesini umuyoruz.” Dedi.

Türkiye’de aşılama

Türkiye’de 1. Doz aşı olanların sayısı 54 milyon 877.472 olarak açıklandı. İki doz aşı olanların sayısı ise 47 milyon 354 bin 049 olarak kaydedildi.