GündemKamu

Özel ve kamu çalışanlarının mesai saatleri değişiyor!

Corona virüsü salgını nedeniyle illerden yeni tedbir açıklamaları geliyor. Bu saatte iller mesai saatlerine düzenleme yapıyor. İzmir’in ardından bugün Ankara için de mesai saatlerinin değiştiği açıklandı.

Ankara’da corona virüsü bulaş riskinin düşmesi için mesai saatlerine düzenleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, ilimizde faaliyet gösteren OSB, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşlarının mesai saatlerini 08.00-18.00 olarak belirledi.

İzmir’de çalışma saatleri

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir’de corona virüsü tedbirleri nedeniyle mesai saatlerinin değiştiğini duyurdu. Vali Köşger tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İlimizde devam eden salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler cümlesinden olarak: – 02.12.2020 tarihinden itibaren özel durumları itibariyle istisnalar hariç tüm kamu kurumlarında mesai; Sabah 10.00-12.30 öğlen 13.00-16.00 arası olacak şekilde belirlenmiştir. Daha önce toplu taşıma araçlarında yoğunluğu azaltma amaçlı özel sektör mesai farklılaştırmasından da vazgeçilmiş ve OSB, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları mesaileri 08.00-17.00 olarak düzenlenmiştir.”