Gündem

Özel sektör, kamu fark etmez, çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Önümüzdeki sene için belli oldu, bu tarihlerde…

Sigortalı çalışan herkesi ilgilendiriyor. Devlet veya özel sektör fark etmez. Önümüzdeki sene için takvim belli oldu. Kamuda veya özel sektörde çalışanlar için bazı resmi tatil günleri Pazar gününe denk geliyor. Bu da çalışan vatandaşın tatil gün sayısının azalması anlamına geliyor.

Çalışanlar bütün sene tatil hayali kuruyorlar. Bu nedenle bu sene bitmeden önümüzdeki sene için tatil heyecanı başladı. Tatil planlamaları yapanlar seneye kaç gün tatil yapacaklarını merak ediyorlar.

Gelecek senenin resmi tatil günleri

1 Ocak, 2023 yılında Pazar günü
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazar günü
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Pazartesi Günü
Ramazan Bayramı 20 Nisan arife 21 Nisan -23 Nisan arasında bayram kutlanacak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cuma günü
Kurban Bayramı 28 Haziran arife 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz arasında bayram kutlanacak.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Cumartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı Çarşamba günü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazar günü

 

23 Nisan çakışıyor bazıları da Pazar gününe denk geliyor

Bazı Resmi tatillerinin Pazar gününe denk gelmesi ve Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çakışması ile 2023 yılında çalışanlar daha az tatil yapmış olacak.

Resmi tatillerde kargolar, bankalar, marketler açık mı?

Özel kargo şirketleri bayramlarda çalışmalarına ara veriyorlar. Ancak bazı kargo şirketleri Kurban ve Ramazan Bayramı hariç 23 Nisan, 19 Mayıs gibi günlerde çalışmalarına devam ediyorlar. Bankalar resmi tatillerde müşterilere hizmet vermiyor. Marketler ise sadece dini bayramların birinci günü kapalı olabiliyor.