Gündem

Özel sektör çalışanlarının hesabına bayram ikramiyesi yatacak mı?

Milyonlarca kişi Mayıs ayının ilk haftasında banka hesaplarına bayram ikramiyesi yatırılmasını bekliyor. Devlet tarafından yapılacak ikramiye ödemelerinin pandemi sürecinde özel sektör çalışanlarına da yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Peki, bu sene Ramazan Bayramı ikramiyesi kimlere yatırılacak? Bayram ikramiyesi ödemeleri ne kadar?

Yaklaşık 13 milyon emekli Mayıs ayında Ramazan Bayramı ikramiyelerini akacaklar. 13 Mayıs 2021 Perşembe günü başlayan ikramiye ödemeleri 15 Mayıs 2021 Cumartesi günü sona erecek. Söz konusu ikramiye detayları hakkında bir çok vatandaş internet sayfalarında araştırma yapıyorlar. Özellikle özel sektör çalışanları bu sene pandemi sürecinde yatırılacak olan ikramiye ödemelerinden faydalanıp faydalanmayacağını merak ediyorlar.

Özel sektör çalışanları bayram ikramiyesi alacak mı?

Özel sektör çalışanları bayram ikramiyesi yatırılması konusunda yetkililer tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak asgari ücretli çalışanlar da dahil olmak üzere bu sene özel sektör çalışanlarına ikramiye ödemesi yapılması beklenmiyor.

Ramazan Bayramı ikramiye ödemesi ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru yapacaklarını açıklamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiye ödemelerinin ne kadar olacağına dair resmi bir açıklama henüz yapmadı.
Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, emeklilere 1500 lira bayram ikramiyesi verilmesi talebinde bulundu. Karamollaoğulları açıklamalarında, “Hükümete, bu sene Kovid-19’un getirdiği sıkıntıları da dikkate alarak, emeklilere en az yüzde 50 civarında zam, mümkünse 1500 liralık bir bayram ikramiyesi vermesini teklif ediyoruz. Böyle bir ikramiye, emeklilerimizi tahminlerin de ötesinde memnun edecektir. Biz, iktidarın bu teklifimizi dikkate almasını arzu ediyoruz.” İfadelerini kullandı.